11.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Nogomet – Kvalifikacija za Katar 2022 v Južni Ameriki

Piše: Jože Jan

Na južnoameriških kvalifikacijah za svetovno prvenstvo Katar 2022 je bil včeraj zelo pester dan. Odigranih je bilo pet tekem. Brazilija in Argentina sta že uvrščena na SP, katere ekipe ju bodo pospremile v Katar pa še ni jasno.

Argentina je z golom Lautara Martíneza premagala Kolumbijo z 1:0. Tudi brez Messija Argentina ni imela večjih težav in je premagala kolumbijsko moštvo. Kolumbija je zdaj v zapleteni situaciji in je primorana zmagati obe prihodnji igri.

Čile je v La Pazu zmagal proti Boliviji in spet sanja. Alexis Sánchez je zabil dva gola s katerimi je Čile premagal Bolivijo 3:2. Čile se sedaj uvršča na šestem mestu lestvice in ima nekaj možnosti za uvrstitev na svetovno prvenstvo, a bo v prihodnjih tekmah moral premagati Brazilijo in Urugvaj.

Urugvaj je dosegel ključno zmago proti Venezueli s 4:1,se uvrstil na četrto mesto kvalifikacijskih iger in se – do sedaj – direktno uvršča na SP.

Brazilija je premagala Paragvaj s 4:0 in ohranila prvo mesto na lestvici. Paragvaj s tem porazom nima več možnosti uvrstitve na SP Katar 2022.

Ekvador je v Limi izenačil 1:1 proti Peruju in je že skoraj uvrščen na SP. Tudi če bi izgubil obe preostali tekmi, bi se kvalificiral za repasaž. Peru je na petem mestu lestvice.

Tako je uvrščena lestvica po šestnajstih igrah:

Brazilija 39 točk

Argentina 35

Ekvador 25

Urugvaj 22

Perú 21

Čile 19

Kolumbija 17

Bolivija 15

Paragvaj 13

Venezuela 10

Prvi štirje se uvrstijo direktno na svetovno prvenstvo, peti na lestvici pa bo imel možnost igrati repasaž.

Zadnja dva termina kvalifikacij bosta odigrana med 24. in 29. marcem. 

Vir: Olé, Argentina

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine