13.1 C
Ljubljana
petek, 2 junija, 2023

Nogomet, islamizacija in ramadan: Muslimanski nogometaši v angleški ligi lahko v času ramadana med tekmo zahtevajo odmor za prigrizek

Piše: kulturnimarksizem.si

Nogometni sodniki v Združenem kraljestvu so dobili navodilo, da lahko v prihodnjih tednih prekinejo tekme Premier League v večernih urah, da bi muslimanskim igralcem omogočili prigrizek. Muslimani se namreč med mesecem ramazanom, ki letos traja od 22. marca do 21. aprila, od sončnega vzhoda do sončnega zahoda, postijo.

V Združenem kraljestvu se zato na zahtevo sodniških organov uvaja za muslimanske igralce in funkcionarje odmor na večernih tekmah. Ta predpis ne velja le za Premier League, temveč tudi za nižje lige. Igralci, kot so N’Golo Kanté, Riyad Mahrez in Mohamed Salah, se bodo tako lahko med tekmo hitro nahranili in rehidrirali. Organizatorji tekem se sicer morajo z zadevnimi igralci dogovoriti o idealnem času za prekinitev posta po sončnem zahodu. Ekipe so bile zato pozvane, naj se s sodnikom pred začetkom tekme poskušajo vnaprej dogovoriti o približnem času za kratko prekinitev. Prav tako pa vodstvo lige apelira na muslimanske igralce, naj ne bi zahtevajo odmora tedaj, ko poteka akcija in počakajo na sodniško prekinitev igre (kot, prosti strel in podobno).

Več TUKAJ.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine