12.4 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Nogomet: Gorica na domačih tleh izgubila

Piše: Samo Vidovič

V tekmi 27.kroga je CB24 Tabor v Gorici premagal domačine s 3:0. Tekma je bila pomembna za obe ekipi. Gorica je poskušala potrditi zmago iz prejšnjega kola proti Celju in se približati ekipama pred njo. Tabor pa se je s porazom v četrtek doma proti Olimpiji in dobri seriji Aluminija že znašel blizu nevarnega devetega mesta, ki vodi v kvalifikacije.

Prvi polčas je bil dokaj enakovreden, golov ni bilo. Večjo posest žoge je imela Gorica, lepše priložnosti pa Tabor.

V drugem pa je imela Gorica imenitno priložnost za vodstvo. Po vlečenju za dres  Cooleya je sodnik Vinčič pokazal na belo točko. Gostujoči vratar Koprivec je strel Mavretiča iz enajstih metrov obranil.

To kot da je dalo vzpodbudo gostom, ki so  v 64. minuti povedli. Ndzengue je po podaji Rovasa ušel goriški obrambi in zadel za vodstvo gostov.

Domači do konca tekme niso uspeli izenačiti. Najbližje temu je bil Vipotnik v 81 minuti, a je s strelom z glavo zgrešil.

V končnici so gostje z dvema goloma potrdili svojo zmago. Oba gola je dal Grk Rovas.

Najprej v 85. minuti iz bližine, potem pa še v sodnikovem podaljšku iz enajstmetrovke.

Gorica v morda svoji najpomembnejši tekmi prvenstva ni uspela zmagati. V primeru izkoriščene enajstmetrovke bi se tekma obrnila v drugo smer, njim v prid. Tako pa so na koncu visoko izgubili. Sedaj so njihove možnosti za obstanek oziroma kvalifikacije minimalne.

Sežanci pa so se s tremi današnjimi točkami nekoliko odmaknili od nevarne cone. Spomladi precej bolje igrajo v gosteh, kjer so do sedaj že dvakrat zmagali. Jeseni so na gostovanjih osvojili le točko. Igralsko so dobra ekipa, ki je neugodna za vsakega v ligi, če ima svoj dan.

Tekma med Olimpijo in Bravom se bo odigrala sedmega aprila. Prvoligaši bodo imeli sedaj kar dolgo pavzo, prvenstvo se bo zaradi reprezentančnih tekem in evropskega prvenstva U21 nadaljevalo šele tretjega aprila.

Lestvica: Olimpija 50, Maribor 45, Mura 45, Domžale 40, Koper 37, Bravo 34, CB24 Tabor 33, Celje in Aluminij 27, Gorica 19 točk.

Olimpija in Bravo imata tekmo manj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine