13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Nogomet: Celjani osvojili točko v boju s Koprčani

Piše: Samo Vidovič

Zvečer sta se v Kopru pomerila Koper in Celje.  Prvi polčas smo gledali izenačeno tekmo z malo priložnostmi. Za Celje je imel najlepšo Rorič v 25. minuti, ko je slabo streljal po lepi podaji Brecla.

Domačini so bili najbližje vodstvu v 42. minuti po strelu Barišića, njegov strel z dvajsetih metrov je zadel vratnico. V 43. minuti je Knežević z globinsko žogo našel Palčiča, ta pa je hladnokrvno premagal gostujočega vratarja Jurharja za vodstvo Kopra.
Drugi polčas so Celjani pritisnili na gol Kopra. Benedičič je poskusil s strelom od daleč v 61 minuti. Deset minut kasneje z bližine še Dangubić. Obakrat je bil na mestu vratar domačih Adam. V 73. minuti nova priložnost gostov. Dangubić je iz bližine streljal mimo leve vratnice koprskih vrat. V 77. minuti lepa akcija Caimacova, njegovo podajo Palčič ni izkoristil za povišanje vodstva.
V 83. minuti enajstmetrovka za goste. Popolnoma nepotreben prekršek Stevanovića, ki je poskusil izbiti žogo, a je zadel Brecla. Iz enajstmetrovke je bil Dangubić zanesljiv. V zadnji minuti sodnikovega podaljška še druga enajstmetrovka za goste, Palčiča je po strelu Novaka žoga zadela v roko. Adam je obranil strel Dangubića in rešil točko Kopru.
Koper je odigral soliden prvi polčas. V drugem so bili njegovi igralci premalo ambiciozni. Gostom so prepustili sredino igrišča in se pomaknili nazaj. Kontranapadi jim niso uspevali, v tem delu igre so bili premalo nevarni za nasprotnikov gol.
Celjani so danes osvojili točko, lahko bi vse tri. Uspeli so prekiniti niz štirih zaporednih porazov. Drugi polčas je bil boljši od prvega. Dokaj srečno so prišli do obeh enajstmetrovk, napadalci so še vedno nenatančni in nekoncentrirani v zaključkih. Aluminij jih je sedaj na tabeli po točkah dohitel. Jutri igrata še Gorica-CB24 Tabor.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine