3.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Nocoj bo znan prvi finalist nogometne lige prvakov

Danes bo znan prvi finalist nogometne lige prvakov, za mesto v finalu se bosta ob 20.45 v Madridu pomerila Real in Bayern München. Prvo polfinalno tekmo je z 2:1 na Bavarskem dobil španski klub. V sredo se bosta na drugi povratni tekmi pomerila še Roma in Liverpool. Tekmo bo sodil Slovenec Damir Skomina, Angleži pa bodo branili zmago s 5:2.

Münchenčani bodo v španski prestolnici igrali oslabljeni, saj so zaradi poškodb odpadli nemški branilec Jerome Boateng, nizozemski krilni nogometaš Arjen Robben, manjkali bodo tudi nemški vratar Manuel Neuer, čilski vezist Arturo Vidal ter francoski napadalec Kingsley Coman. Kljub temu so pri Bayernu optimistični in verjamejo v napredovanje v finale. “A za to potrebujemo hladne glave in vroča srca,” pravi predsednik Bayerna Karl-Heinz Rummenigge. V moštvo Bayerna se bo vrnil avstrijski branilec David Alaba, ki je prvo tekmo zaradi poškodbe izpustil.

Nekaj težav s poškodbami ima tudi trener Reala Zinedine Zidane. Ta je na zadnji prvenstveni tekmi sicer spočil kar deset igralcev iz prve ekipe. Na nocojšnji tekmi bo bržčas na desno stran postavil Lucasa Vazqueza namesto Danija Carvajala. Isco upa na nastop po poškodbi rame, a bo verjetno prednost pred njim v prvi postavi dobil Marco Asensio, strelec odločilnega gola za Real v Münchnu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine