2.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

NK Olimpija z novim trenerjem: Alberta Riero je nasledil Joao Henriques

Piše: STA, C. R.

Nogometnim državnim in pokalnim prvakom iz Ljubljane se je pridružil novi trener Portugalec Joao Henriques, ki je na klopi Olimpije zamenjal Španca Alberta Riero. Ta se je poslovil po eni sezoni v Ljubljani, potem ko se z vodstvom kluba ni dogovoril za nadaljevanje sodelovanja.

“Uresničila se mi je želja, da pridem v Slovenijo. Občutki so krasni, saj bom treniral najboljši klub v državi. To je pravi korak za nadaljevanje kariere. Veselim se izziva, da popeljem Olimpijo v Evropo in tako nadaljujemo zmagovito miselnost tudi v prihodnji sezoni. Hkrati iskreno čestitam celotni ekipi za dosedanje delo, skupni cilji pa seveda ostajajo isti. Želimo se boriti za naslov,” je prek klubske spletne strani po prihodu v Ljubljano sporočil 50-letni Henriques.

Portugalec je s klubom sklenil dveletno sodelovanje, nove varovance pa bo prvič zbral v ponedeljek, 12. junija, ko se bodo začele poletne priprave.

Ljubljančani bodo Henriquesa, ki je v preteklosti vodil portugalske klube, kot so Maritimo, Moreirense, Vitoria Guimaraes, Santa Clara in Pacos de Ferreira, javnosti predstavili na uradni novinarski konferenci pred začetkom nove sezone. Takrat bo tudi dokončno znan prenovljen strokovni štab.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine