9 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

NK Maribor zaradi navijačev spet na tapeti

Mariborski nogometni prvoligaš mora zaradi neprimernega vedenja navijačev iz tedna v teden plačevati v blagajno Nogometne zveze Slovenije. Tudi po 29. krogu Prve lige Telekom Slovenije je disciplinski sodnik NZS Roman Rogelj zaradi nešportnega in neprimernega vedenja navijačev Mariborčanom izrekel denarno kazen – tokrat bodo plačali 1850 evrov.

Na tekmi Maribora s kranjskim Triglavom (2:1) so navijači spet prižigali bakle na tribunah, jih metali ob rob igrišča, pri izreku kazni pa je Rogelj upošteval tudi predkaznovanost. Tekmo prepovedi si je prislužil tudi pomočnik trenerja vijoličastih Saša Gajser, ker je zapuščal tehnični prostor in protestiral zoper sodniško odločitev.

Tudi na tekmi Celje – Domžale (2:1) si je tekmo suspenza zaradi nešportnega komentiranja sojenja prislužil trener vratarjev Janez Strajnar.

Poleg Maribora je neprimerno vedenje navijačev stalo tudi ljubljansko Olimpijo; na tekmi z Gorico (0:0) so navijači zmajev prižigali bakle na tribuni, zato bo moralo vodstvo zeleno-belih v blagajno NZS vplačati 850 evrov.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine