19.8 C
Ljubljana
četrtek, 5 avgusta, 2021

NHL: Krvniki Kopitarjevih kraljev silovito odprli konferenčni polfinale

V severnoameriški hokejski ligi so se ponoči že začeli obračuni konferenčnih polfinalov na zahodu in vzhodu. Po eliminaciji Los Angeles Kings brez poraza so novinci v ligi NHL Vegas Golden Knights silovito odprli polfinale zahodne konference. Zlati vitezi so na prvi tekmi polfinalne serije proti San Jose Sharks zmagali s kar 7:0.

Vratar zasedbe iz ameriške igralniške meke Marc-Andre Fleury, ki je že paral živce Kopitarjevim kraljem, je zaustavil prav vse strele povsem nemočnih hokejistov gostujoče ekipe iz San Joseja. Fleury je imel na koncu na svojem računu 33 obramb.

Ob zanesljivem možu v vratih so se domači hokejisti lahko posvetili napadu ter do vrha napolnili mrežo gostujočih morskih psov. Med strelce zadetkov se je vpisalo sedem različnih igralcev Vegasa.

Tudi naslednja tekma v seriji na štiri zmage bo v Las Vegasu.

Bolj izenačeno je bilo v Washingtonu, kjer so domači igralci Capitals v zadnji tretjini zapravili prednost domače dvorane. Gostujoči hokejisti Pittsburgh Penguins so premagali prestolnike s 3:2, potem ko so se vrnili in nadoknadili zaostanek dveh golov.

Aktualni prvaki lige NHL so tako vpisali prvo zmago v letošnjem polfinalu vzhodne konference.

 

Izidi drugega kroga končnice severnoameriške hokejske lige NHL.

* Izid, končnica, 2. krog:
– vzhod:
Washington Capitals – Pittsburgh Penguins 2:3
– Pittsburgh vodi z 1:0 v zmagah;

– zahod:
Vegas Golden Knights – San Jose Sharks 7:0
– Vegas vodi z 1:0 v zmagah;

* Opomba: moštva v končnici igrajo na štiri zmage.

 

Zadnje novice

Sorodne vsebine