11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

NHL: Kralji zmagali, Kopitar prispeval zadetek

Hokejisti Los Angelesa so v severnoameriški ligi NHL dosegli četrto zmago v sezoni. V domačem Staples centru so premagali Columbus Blue Jackets s 4:1. Slovenski zvezdnik kraljev Anže Kopitar je s četrtim golom v sezoni poskrbel za vodstvo s 3:1, ko je imela njegova ekipa na ledu igralca manj.

Dustin Brown je k četrti zmago kalifornijske ekipe v 13. tekmi sezone prispeval gol in dve podaji, vratar Jack Campbell pa je zbral 26 obramb. Preostala zadetka sta dodala še Alex Iafallo in Jeff Carter. Pri poražencih se je med strelce vpisal le Zach Werenski.

Kralji bodo naslednjo tekmo igrali v sredo, ko bodo gostili Anaheim.

V losangeleški ekipi so si lahko vsaj malo oddahnili, po slabem začetku sezone so tokrat dosegli šele drugo zmago v zadnjih devetih tekmah, pokazali pa so dobro igro vseh 60 minut. “Delali smo natančno to, kar moramo delati in po čemer smo znani. Naši nasprotniki so se veliko gibali s ploščkom, a smo tudi mi imeli veliko priložnosti. Dosti prometa pred vrati in končno tudi ploščki v mreži,” je bil po tekmi zadovoljen Dustin Brown; zadetek za 4:1 je dosegel s kazenskim strelom, potem ko so ga tekmeci s prekrškom ustavili ob prodoru, ko je imela njegova ekipa na ledu igralca manj.

Zanimivo je, da je bila to ista izključitev, ob kateri je zadetek dosegel tudi Kopitar. Slovenski as je pobegnil v protinapad minuto pred tem, po podaji Browna je Sergej Bobrovski prvi strel Kopitarju sicer ubranil, toda odbiti plošček je prišel nazaj do napadalca kraljev, ki je nato iz obrata zadel desni zgornji kot gola Columbusa.

Z enakim izidom, 4:1, je Tampa premagala Montreal, Steven Stamkos je po šestih temah brez gola tokrat v polno zadel dvakrat. V Buffalu so imeli pravi strelski praznik, domača zasedba pa je z 9:2 proti Ottawi dosegla najvišjo domačo zmago v zadnjih desetih letih; januarja 2009 je padel Edmonton z 10:2. Danes je za zmago dva gola prispeval tudi Jason Pominville, ki so mu pred tekmo na spodbudni slovesnosti čestitali za dosežen mejnik 1000 nastopov v NHL.

Povratnik v ekipo Edmontona Kyle Brodziak je dosegel prva gola za to moštvo po devetih letih, z njima pa je prispeval pomemben delež za zmago proti Detroitu s 4:3. Toronto pa je kar s 5:0 odpravil Pittsburgh, pri čemer je vratar Frederik Andersen za prvi “shutout” v sezoni in skupno 16. v karieri zbral 31 obramb.

 

Izidi severnoameriške hokejske lige NHL.

* Izidi:
Buffalo Sabres – Ottawa Senators 9:2
Montreal Canadiens – Tampa Bay Lightning 1:4
Detroit Red Wings – Edmonton Oilers 3:4
New York Islanders – New Jersey Devils 3:0
Pittsburgh Penguins – Toronto Maple Leafs 0:5
Washington Capitals – Dallas Stars 3:4 (podaljšek)
St. Louis Blues – Minnesota Wild 1:5
Nashville Predators – Boston Bruins 1:0
Vegas Golden Knights – Carolina Hurricanes 3:0
Calgary Flames – Chicago Blackhawks 5:3
Los Angeles Kings – Columbus Blue Jackets 4:1
(Anže Kopitar 1 gol za Los Angeles)
San Jose Sharks – Philadelphia Flyers 4:3 (podaljšek)

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine