4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

NHL: Kopitarjevi kralji doma neučinkoviti

Moštvo Los Angeles Kings je v severnoameriški hokejski ligi NHL vpisalo nov poraz. Kralji so doživeli poraz na domačem ledu dvorane Staples Center. Boljši od Los Angelesa je bila s 5:2 ekipa Philadelphia Flyers. Slovenski as Anže Kopitar je bil podajalec pri prvem zadetku domačega moštva.

Letalci so povedli z zadetkom Ivana Provorova nekaj več kot dve minuti pred koncem prve tretjine. V napeti drugi tretjini so padli kar štirje zadetki. Los Angeles je izenačil v 31. minuti z igralcem več, ko je bil uspešen Jeff Carter, gol je pomagal zrežirati tudi Kopitar.

A so gostje v nadaljevanju zabili dva gola (Wayne Simmonds, Oskar Lindblom), nekaj več kot minuto pred koncem tretjine je Ilja Kovalčuk znižal na 2:3, kar pa je bil zadnji gol domačinov na tekmi.

V tretji tretjini sta za ekipo z vzhodne obale ZDA zadela še Claude Giroux in Robert Hagg in zmaga je šla v Philadelphio.

Kralji, ki so na dvanajstih tekmah vpisali le tri zmage ter imajo sedem točk, ostajajo na repu lestvice zahodne konference. Za kralji je neslaven niz, ko so na zadnjih osmih tekmah sedemkrat izgubili.

V vratih kraljev je bil rezervni vratar Jack Campbell, ki je ubranil 26 strelov. Vratar letalcev Brian Elliott je na drugi strani zbral 25 obramb.

Glavni vratar kraljev Jonathan Quick, ki bo odsoten tri do šest tednov, okreva po operaciji kolena.

Los Angeles naslednja tekma čaka v noči na nedeljo, ko bodo gostili Columbus.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine