13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

NHL: Grabner junak v Arizoni

V severnoameriški hokejski ligi NHL so odigrali tri tekme. Ekipa Arizona Coyotes je niz zmag podaljšala na pet. Junak tekme v Glendalu je bil Michael Grabner, ki je zadel v drugi minuti podaljška za zmago s 4:3 proti Carolina Hurricanes.

Podaljšek je odločil tudi tekmo v olimpijskem Vancouvru, kjer so navijači lahko spremljali kar 13 zadetkov. Na koncu so bili boljši hokejisti domače ekipe Canucks, ki so goste iz Kolorada Avalanche ugnali s 7:6 za še tretjo zaporedno zmago.

Odločilni zadetek je prispeval Derek Poulliot, ki je zabil 22 sekund pred koncem podaljška ter tako preprečil, da bi o zmagovalcu obračuna odločali kazenski streli. Pri domačih se je izkazal Elias Petterson s petimi točkami, tremi podajama in dvema goloma.

Hokejisti Florida Panthers in Winnipeg Jets so tekmo odigrali v gosteh tostran Atlantika v finski prestolnici Helsinkih. V vlogi gostujočega moštva so bili hokejisti Panthers, ki so domače Jets odpravili s 4:2.

Obračun je bil del tako imenovane svetovne serije NHL. Petindvajsetič so hokejisti NHL v rednem delu sezon tekmo odigrali na stari celini, sedmič na Finskem.

 

Izidi severnoameriške hokejske lige NHL.

* Izidi:
Winnipeg Jets – Florida Panthers 2:4
Vancouver Canucks – Colorado Avalanche 7:6 (podaljšek)
Arizona Coyotes – Carolina Hurricanes 4:3 (podaljšek)

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine