3.1 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

NHL: Columbus premočan za Kopitarjeve kralje

Hokejisti Los Angeles Kings ostajajo prikovani na zadnjem mestu razpredelnice severnoameriške lige NHL. Kralji so doživeli poraz tudi v gosteh pri Columbus Blue Jackets, ki so bili boljši s 4:1. Kapetan kraljev Anže Kopitar se ni vpisal med strelce ali podajalce.

Tekma se je začela precej obetavno za zadnjeuvrščeno ekipo lige NHL, ki nikakor ne najde izhoda iz krize. Dustin Brown je v četrti minuti zadel za vodstvo z 1:0. Z devetim zadetkom je postal najboljši strelec kraljev v tej sezoni.

A je bilo vodstvo bolj kratkega daha. Že v nadaljevanju so domači modri jopiči najprej izenačili in nato do konca prve tretjine povišali na 2:1. Do konca druge tretjine je bilo že vsega konec.

Za Columbus so zadeli Lukaš Sedlak, Artemi Panarin se je podpisal pod dva, Josh Anderson pa je postavil končni izid.

Vratar Columbusa je zaustavil 29 strelov razglašenih kraljev, ki jih pesti precejšnja neučinkovitost v končnici napada, gostujoči vratar Jonathan Quick pa je zbral 37 obramb.

Naslednja tekma čaka Los Angeles v soboto v Pittsburghu.

Tretji zaporedni poraz kralje utrjuje na repu kot najslabše moštvo lige NHL, s čimer se oddaljujejo od uvrstitve v končnico prvenstva. Če Kopitarjevi kralji ne bodo začeli kmalu nizati zmage, neigranje v končnici vse bolj postaja velika gotovost, kar pa niti ni tako slabo, z zornega kota slovenskega ljubitelja najhitrejše moštvene igre. V tem primeru bi se znatno povečale možnosti, da bi 31-letni Kopitar zaigral za slovensko reprezentanco konec aprila na svetovnem prvenstvu skupine B v Astani.

Kopitar se v izjavah po tekmi s takšnimi špekulacijami ni ukvarjal in bi raje videl, če bi kralji čim prej začeli kopičiti zmage in ne porazov: “Zadnje tri tekme smo se lotili z napačnega konca, kar se je tudi videlo na končnem rezultatu. Tudi nocoj nismo bili tako daleč, a so se naše možnosti zmanjšale, ko smo jim podarili power play priložnosti in, ko razlika znaša tri gole, se je težko vrniti.”

“Ne bom iskal izgovorov, na koncu je pomembno le, ali si zadel ali ne, ni pomembno, kako se je plošček odbil in kako lepo si igral ali streljal, če ne gre v mrežo. Pač treba je opraviti posel,” je še dejal.

 

Izidi severnoameriške hokejske lige NHL.

* Izidi:
Buffalo Sabres – Arizona Coyotes 3:1
Columbus Blue Jackets – Los Angeles Kings 4:1
(Anže Kopitar se ni vpisal med podajalce ali strelce za LA Kings)
Montreal Canadiens – Carolina Hurricanes 6:4
Tampa Bay Lightning – Toronto Maple Leafs 4:1
Nashville Predators – Vancouver Canucks 4:3 (podaljšek)
Minnesota Wild – Florida Panthers 5:1
Winnipeg Jets – Edmonton Oilers 5:4 (podaljšek)
San Jose Sharks – Dallas Stars 3:2

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine