4.1 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Nekdanji reprezentant Boštjan Nachbar za Nedelo: Luka Dončić potrebuje vrhunskega selektorja; Trifunović umaknjen, bo izbrano vrsto vodil Grk?

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant Boštjan Nachbar je prepričan, da Luka Dončić potrebuje vrhunskega selektorja. Generalni direktor sindikata ELPA, združenja košarkarjev evrolige, je trenutno v Sevilli v Španiji z ženo Anko, 11-letno Taro in 7-letno Ajdo. Svoje videnje košarke je predstavil v pogovoru za Nedelo.

 

 
 

Med tekmovalnim premorom je vodstvo Košarkarske zveze Slovenije z mesta selektorja umaknilo Rada Trifunovića. “Luka Dončić zna delati le na najvišji ravni, to mu je treba omogočiti tudi v reprezentanci. Ob sebi mora imeti trenerja z vrhunskim razumevanjem igre, taktike in igralcev. Ob Luki mora biti samo vrhunski selektor, zame o tem ni dvoma,” je v zvezi z reprezentanco dejal Nachbar, ki si je za dolgoročni cilj postavil, da bi vodil ekipo v NBA.

Spregovoril je tudi o napovedih, da bo Dončić najboljši Evropejec v zgodovini severnoameriške košarkarske lige NBA. “Takšne napovedi so nehvaležne, vprašati se je treba, ali bo dosegel veličino Dirka Nowitzkega in tudi sam z Dallasom postal prvak NBA, ali bo dosegel vse, kar je v bogati karieri Pau Gasol, bo ponovil dosežke Tonyja Parkerja s San Antoniom. Na koncu se veličina igralca meri po zmagah.”

“V zgodovini NBA je bilo veliko igralcev, ki so imeli statistično izjemne sezone, vendar se jih ne šteje med najboljše vseh časov. Štejejo lovorike. V isti sapi pa je treba povedati, da je Luka na dobri poti, da mu vse to uspe. Vendar je preuranjeno napovedovati, kako se bo končalo, veliko je dejavnikov, ki lahko vplivajo na to, kako bo potekala njegova kariera. Ob sebi bo moral imeti pravo ekipo in soigralce, ne smejo pa ga ustaviti poškodbe in zunanji dejavniki, življenje zunaj igrišča, ki hote ali nehote nemalokrat zapletejo kariero vrhunskih športnikov. Na to, kako ga bo ocenjevala zgodovina, je treba še počakati, je pa brez dvoma najboljši igralec svoje generacije,” je dejal Nachbar.

Obstaja bojazen, da se bo prihodnja sezona v ligi NBA začela komaj decembra in končala šele julija ali avgusta. “Če bi se to uresničilo, bi bile možnosti, da Dončić nastopi za reprezentanco malodane nične. Vemo pa, koliko pomeni za našo izbrano vrsto, ki je leta 2017 dosegla neverjeten uspeh,” je prepričan.

Glede Gorana Dragića pa je Nachbar dejal: “Reprezentančno se je upokojil kot evropski prvak, moj nasvet, ki ga že dobro pozna, pa je, naj reprezentanco pusti ob strani, če želi podaljšati svojo kariero v NBA.”

……………..

Izbrali smo drugačen pristop, pomagajte podpreti Demokracijo.

V ozračju politične korektnosti in ekonomske negotovosti prihodki od oglasov komaj zadoščajo za ohranitev neodvisnega in svobodnega glasu revije in spletne strani Demokracije. V nasprotju z ostalimi mediji smo se odločili, da svoje spletne vsebine ohranimo brezplačne za vse. V času, ko je sledenje aktualnim informacijam nujno, verjamemo, da si vsak od nas zasluži dostop do natančnega in celovitega pregleda vsebin. Če prebirate naše članke, vas prosimo, da nas podprete z donacijo, ki bo zagotovila, da nas boste lahko še naprej spremljali in brali. TUKAJ.

Hvala Vam.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine