13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Nedeljski tekmi 24. kroga

Piše: Samo Vidovič 

Na stadionu ŽAKa v Spodnji Šiški je Bravo gostil Muro. 

Mura je prvi polčas odigrala dokaj previdno, domači ekipi je prepustila posest žoge in v prvi vrsti pazila, da ne prejme gola. To je bilo glede na spomladansko formo Mure in igre Brava v tem delu tudi pričakovano. Edino pravo priložnost za gol so imeli v sedmi minuti, ko se Pucko po darilu domače obrambe ni najboljše znašel pred golom domačega vratarja Vekića.

Bravo je bil boljši, konkretnejši. Še posebej ob koncu polčasa. V 37 minuti je Ogrinec z dvajsetih metrov za las sprožil čez gol gostov. V 42 minuti pa priložnost polčasa. Kramarič je z globinsko žogo našel samega Nukića, vratar gostov Obradović je s pravočasnim iztekenjem iz gola uspel skrajšati kot in obraniti strel iz bližine.

Drugi polčas je bil podoben, vse do 69 minute ni bilo resnejših priložnosti. Takrat pa je na levi strani Šturm uspel izdržati dvoboj s Španringom in podati na prvo vratnico, kjer je Žižek z glavo spretno zadel za vodstvo Mure.

Do konca tekme smo videli pritisk domačih. Mura se je branila, bilo je veliko nabijanja žoge v zrak. Na koncu zmaga gostov z 1:0.

Bravo je izgubil prvič po enajstih zaporednih tekmah brez poraza. Odigrali so dober prvi polčas in nekoliko slabšega drugega. Vseeno si danes z izjemo nepotrebno prejetega gola nimajo kaj očitati. Pri golu pa bi z malo več odločnosti lahko preprečili že predložek. Napadalci so bili danes dobro pokriti, njihov najnevarnejši napadalec Tučić ni prišel v pravo priložnost.

Za Muro je bilo danes važno ne izgubiti. Na koncu so osvojili vse tri točke, izkoristili svojo edino pravo akcijo za zadetek. Boljši del ekipe je bila dobro organizirana obramba na čelu z vratarjem Obradovićem. Dobro so ustavili ofenzivce Brava. Igra v fazi napada pa še ni tista prava. Za prvima dvema na lestvici zaostajajo za štiri točke.

Domžale so bile na tekmi proti zadnjeuvrščeni Gorici velik favorit. Kljub temu so se morale za zmago z 1:0 zelo potruditi, gostje so se dobro upirali.

V prvem polčasu je imel najlepšo priložnost Ibričić. Njegov strel z desetih metrov od gola je gostujoči vratar Marjanović uspel obraniti. Gorica je poskušala s streli od daleč, vendar nenevarno za domača vrata.

Domžale so povedle v 53 minuti, ko sta Kolobarić in Jakupović lepo izigrala obrambo gostov. Dve minuti kasneje bi Kolobarić lahko povišal vodstvo.

Za Gorico je s strelom z dvajsetih metrov poskušal Kačinari, domači vratar Mulalić je bil pazljiv.

V povprečni tekmi so bile Domžale za gol boljše. Imajo najboljši točkovni izkupiček spomladi v ligi. Trener Dejan Đuranović je odlično pripravil ekipo za ta del prvenstva, bližajo se ekipam na vrhu.

Gorica je v zadnjih treh tekmah osvojila le točko. Po dobrem spomladanskem štartu so izpadli iz ritma, tudi deveto mesto, ki prinaša dodatne kvalifikacije za obstanek v ligi, se za njih vse bolj oddaljuje.

Zadnja tekma 24.kroga je na sporedu jutri, Aluminij igra doma s Koprom.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine