5.6 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

NBA: Šesti zaporedni poraz Dallasa, Dončić prispeval 18 točk

Moštvo Dallas Mavericks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA izgubilo doma s 106:118 proti New York Knicks. V začetni peterki Dallasa je zaigral mladi slovenski as Luka Dončić, ki je v 35 minutah igre prispeval 18 točk.

Devetnajstletni košarkar se je skoraj veselil dvojnega dvojčka. V statistiko je vpisal še devet skokov, šest podaj, ukradeno žogo, ob štirih izgubljenih žogah. Dončić je imel met iz igre 8:15, met za tri točke 2:6 in prosti met 0:1.

Dallas je vpisal šesti zaporedni poraz. Od začetka sezone je na devetih tekmah le dvakrat zmagal ter je na predzadnjem mestu razvrstitve v zahodni konferenci.

Po še eni vsestranski predstavi Dončića je trener Rick Carlisle moral odgovarjati na vprašanja o tem, ali bi novinec moral imeti pomembnejšo vlogo v obrambi. “Bolj sem osredotočen na obrambo kot na vprašanja o obrambi, ki se mi zdijo nepomembna. Obramba je preveč mlačna in ni dovolj dobra za zmago. Vem, da smo lahko boljši,” je dejal Carlisle po šesti od devetih tekem, na kateri je njegovo moštvo nasprotniku dovolilo vsaj 50-odstotno uspešnost meta.

Slabši od Dallasa je Phoenix, za katerim je niz sedmih porazov. Glavni trener Phoenixa je nekdanji slovenski selektor Igor Kokoškov. Phoenix je večino prvega polčasa vodil in ga tudi dobil z 52:48, na koncu pa moral s 107:98 priznati premoč košarkarjem Toronto Raptors, ki imajo z osmimi zmagami in le enim porazom za sabo najboljši začetek sezone v zgodovini kluba. Prvo ime letošnjega nabora Deandre Ayton je za Phoenix dosegel 17 točk in 18 skokov.

Houston Rockets pa je po štirih zaporednih porazih tokrat uspelo zmagati. Za zmago v gosteh pri Brooklyn Nets s 119:111 je bil z 32 točkami in 11 podajami najzaslužnejši Chris Paul.

Na drugi strani pa so sedmo zaporedno zmago dosegli košarkarji Golden State Warriors, ki so s 116:99 ugnali Minnesoto Timberwolves. Najboljši strelec je bil s 33 točkami Kevin Durant, ki je dosegel tudi 13 skokov. Minnesotin Derrick Rose, ki je na prejšnji tekmi dosegel 50 točk, je odigral le začetnih pet minut, potem pa se zaradi poškodbe gležnja ni več vrnil na igrišče.

“Zelo sem ponosen na garanje v obrambi. Mislim, da je bila naša obramba v zadnji četrtini vrhunska,” je po tekmi dejal trener Golden Stata Steve Kerr.

Dallas Mavericks bodo v prihodnjem krogu gostovali pri Washington Wizards, ki so ponoči visoko s 111:134 izgubili proti Oklahoma City Thunder. To je bil njihov peti zaporedni poraz, negativno serijo pa bodo že pred srečanjem z moštvom Dončića imeli priložnost prekiniti proti moštvu New York Knicks.

 

Izidi severnoameriške košarkarske lige NBA.

* Izidi
Orlando Magic – LA Clippers 95:120
Brooklyn Nets – Houston Rockets 111:119
Washington Wizards – Oklahoma City Thunder 111:134
Chicago Bulls – Indiana Pacers 105:107
Dallas Mavericks – New York Knicks 106:118
(Luka Dončić: 18 točk, 9 skokov, 6 podaj v 35 minutah za Dallas)
Utah Jazz – Memphis Grizzlies 100:110
Phoenix Suns – Toronto Raptors 98:107
Golden State Warriors – Minnesota Timberwolves 116:99

 a

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine