10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

NBA: Poškodovani Dragić ni igral za Miami, ki je izgubil v Atlanti

Ekipa Atlanta Hawks je v severnoameriški košarkarski ligi NBA s 123:118 doma premagala ekipo Miami Heat, za katero slovenski zvezdnik Goran Dragić zaradi poškodbe prsta desni nogi ni igral.

Dragić je manjkal že pred tem na treningih in v ekipi upajo, da bo lahko zaigral na naslednji tekmi v noči na torek po slovenskem času, ko bo Miami igral v Detroitu. Dragić ni treniral že dva dni pred tekmo, tudi dan pred tekmo ne, ko sta počivala tudi Dwyane Wade (glavobol) in Tyler Johnson (dehidracija).

Na tekmi s Hawks Dragić ni odigral niti sekunde, Wade sicer ni bil v začetni peterki, je pa zadel 19 točk in ob treh podajah ujel še štiri žoge. S tem je bil drugi strelec svojega moštva. Dve točki manj je zbral Johnson, Josh Richardson (32 točk) pa je bil ne le prvi strelec gostiteljev, ampak tudi tekme.

Prvi mož na igrišču je bil novinec v ligi Trae Young s 24 točkami, 15 podajami in devetimi skoki na svoji deveti tekmi v NBA. Zadnjo podajo je dvajsetletni mladenič dosegel slabe tri minute pred koncem tekme, ko je podal do 41-letnega Younga. Najstarejši igralec trenutno v ligi je po izenačenem izidu 118:118 tako povedel dvoje moštvo v vodstvo za dve točki, Miami pa nato do konca ni zadel niti ene.

Obenem je vročica še na tretji tekmi v nizu tekmecem dopustila 120 ali več točk. Igralci Atlante so jih že v prvi četrtini nasuli kar 41 in vodili z desetimi točkami ter v tretji s petnajstimi. V zadnjem delu igre je gostom uspelo celo povesti za točko (111:110), vendar v zadnjih treh minutah niso spravili žoge skozi mrežico in to je na koncu odločilo. “Poleg tega, da smo v prvi četrtini dovolili 40 ali nekaj takega točk. Potem se v tej ligi ni mogoče več pobrati,” je bil jezen Wade, ki je v pričakovanju, da bo to njegova zadnja sezona v karieri, zamenjal dres z Carterjem.

LeBron James je z 28 točkami in sedmimi podajami vodil Los Angeles Lakers do slavja v gosteh s Portland Trail Blazers (114:110), prvega po 16 porazih v nizu s to ekipo; črna serija jezernikov se je začela decembra 2014. V najbolj dramatični tekmi večera je Victor Oladipo s trojko tri sekunde pred koncem poskrbel za zmago Indiana Pacers nad ekipo Boston Celtics (102:101).

James Harden, v minuli sezoni prvi igralec lige, se je po poškodbi in treh tekmah odsotnosti vrnil s 25 točkami, od tega jih je 11 v nizu dosegel v zgolj dveh minutah tretjega dela igre, ko so Houston Rockets z delnim izidom 15:0 tlakovali zmago nad moštvom Chicago Bulls (96:88). V Philadelphii pa je Joel Embiid z 39 točkami in 17 skoki blestel na tekmi, na kateri je njegova Philadelphia 76ers s 109:99 ugnala Detroit Pistons.

 

Izidi severnoameriške košarkarske lige NBA.

* Izidi
Philadelphia 76ers – Detroit Pistons 109:99
Charlotte Hornets – Cleveland Cavaliers 126:94
Indiana Pacers – Boston Celtics 102:101
Atlanta Hawks – Miami Heat 123:118
(Goran Dragić zaradi poškodbe ni igral za Miami)
Chicago Bulls – Houston Rockets 88:96
San Antonio Spurs – New Orleans Pelicans 109:95
Denver Nuggets – Utah Jazz 103:88
Portland Trail Blazers – Los Angeles Lakers 110:114

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine