4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

NBA: Miami brez Dragića ni bil kos Brooklynu

Košarkarji Miami Heat so v severnoameriški ligi NBA v domači dvorani gostili Brooklyn Nets, ki so vročici, Slovenec Goran Dragić zaradi poškodbe kolena spet ni igral, prizadejali še peti zaporedni domači poraz. Mrežice so zmagale s 104:92; pri gostih se je najbolj izkazal D’Angelo Russell z 20 točkami, Jarett Allen pa je dodal 13 točk in 14 skokov.

 

“Skozi celotno tekmo smo le dobro igrali v obrambi. Vem, da ni bilo lepo, a to ni naša skrb,” je po tekmi dejal trener mrežic Kenny Atkinson.

Spencer Dinwiddie je za Brooklyn, ki je Miami prisilil k 36-odstotnemu metu, dodal 16 točk, Joe Harris in DeMarre Carroll sta jih vsak dodala po 11, gosti pa so maščevali poraz proti vročici minuli teden.

Hassan Whiteside je bil z 21 točkami in 23 skoki najbolj razigran pri domači ekipi. “Še vedno verjamemo vase,” je dejal Whiteside, čeprav doslej v ligi NBA še nobeni ekipi, ki je nanizala pet ali več domačih porazov, ni uspelo priti do končnice.

Dragić, eden najboljši košarkarjev Miamija, je moral tekmo zaradi poškodovanega kolena spet izpustiti. Po predvidevanjih zdravnikov naj bi zaradi oteklega in bolečega kolena počival tri tekme. Tudi petkovo v gosteh pri Chicagu in nedeljsko proti Torontu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine