4.1 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

NBA: Houston prvi do zaključne žoge

V severnoameriški košarkarski ligi NBA so na sporedu še zadnji dvoboji konferenčnih finalov na zahodu in vzhodu. V finalu zahodne konference so aktualni prvaki, Golden State Warriors, na kolenih, potem ko so košarkarji Houston Rockets dobili peto tekmo konferenčnega finala ter si prvi priigrali zaključno žogo, saj so v zmagah povedli s 3:2.

Košarkarji iz teksaškega Houstona so dobili četrto tekmo v gosteh in še peto v domači dvorani z 98:94 za vodstvo v seriji.

V ekipi se je najbolj izkazal rezervist Eric Gordon s 24 točkami, kalifornijski gostje pa so izgubili kljub razpoloženemu Kevinu Durantu, ki je prispeval 29 točk.

Gordon je v napeti končnici tekme ohranil mirno roko ter z odločilnimi točkami Houston popeljal na prag prvega velikega finala po sezoni 1994/95, ki so jo sklenili z osvojenim drugim naslovom prvaka, zaporednim po sezoni 1993/94.

Tekma, ki bo že odločala o potniku v veliki finale lige NBA, bo v noči na nedeljo v Oaklandu. Če bo Golden State izenačil, pa bo odločilna tekma v noči na torek v Houstonu.

Finale lige NBA se bo začel 31. maja, zmagovalec tega dvoboja pa se bo za šampionske prstane meril z zmagovalcem obračuna med udeležencem lanskega finala, ekipo Cleveland Cavaliers, in moštvom Boston Celtics, kjer je izid izenačen na 2:2 v zmagah.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine