4.8 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

NBA: Golden State po prvem trilerju povedel z 1:0, James dosegel 51 točk

Veliki finale končnice v severnoameriški košarkarski ligi NBA se je začel v imenitnem slogu. Branilec naslova Golden State je na današnji prvi domači tekmi po podaljšku premagal Cleveland s 124:114 in v zmagah povedel z 1:0. Druga tekma bo na sporedu v noči na ponedeljek v Oaklandu, slavila pa bo ekipa, ki bo prva dosegla štiri zmage.

Zvezdnik Clevelanda LeBron James je bil tragična osebnost prve finalne tekme v Oaklandu, saj je dosegel kar 51 točk, a tudi to ni bilo dovolj za zmago. V rednem delu se je tekma končala z neodločenim izidom 107:107, v petminutnem podaljšku pa so bili bojevniki absolutni gospodarji domačega parketa. Podaljšek so odprli z delnim izidom 9:0 in zapečatili usodo gostov iz osrednjega dela ZDA.

V domači ekipi je bilo kar nekaj razpoloženih igralcev. Stephen Curry je dosegel 29, Kevin Durant 26, Klay Thompson 24 točk, izjemno predstavo pa je prikazal Draymond Green, ki je tekmo končal s 13 točkami, 11 skoki, devetimi podajami, petimi ukradenimi žogami in tremi blokadami.

V gostujoči zasedbi se je poleg Jamesa, ki je 51 točkam dodal še po osem skokov in podaj, izkazal tudi Kevin Love z 21 točkami in 13 skoki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine