11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Naši mladi nogometaši povedli v tekmi s Češko, a nazadnje popustili in dosegli le remi

Piše: Samo Vidovič

V drugi tekmi skupine B evropskega prvenstva U21 je Slovenija v Celju igrala s Češko. Po porazu s Španijo in remijem med Češko in Italijo na drugi tekmi je bilo  jasno, da naša reprezentanca te tekme ne sme izgubiti, če hoče osvojiti vsaj drugo mesto v skupini, ki še vodi v nadaljnje tekmovanje.

Naši so tekmo proti Čehom začeli ofenzivneje kot proti Špancem. Kmalu pa so pobudo na igrišču prevzeli Čehi.

V prve pol ure nismo videli nobene konkretnejše akcije ne na eni ne na drugi strani. Tako da oba vratarja nista imela veliko dela, Vekić je ubranil en strel gostov.

Potem pa so naši povedli. Z leve strani je pred gol podal Gnezda-Čerin, v gneči se je najbolje znašel Matko in iz bližine premagal češkega vratarja.

Drugi polčas so Čehi pričakovano pritisnili. Prvi pa so do ugodne situacije prišli naši. Gnezda-Čerin je podal s strani, Medved žoge z glavo ni uspel preusmeriti v gol.

Kljub ofenzivi si Čehi niso pripravili konkretne priložnosti. Omembe vreden je samo strel Šulca v 72. minuti, a je bil tudi on daleč od zadetka.

V 77. minuti protinapad naših, Medved je po preigravanju prišel do strela, vendar je zgrešil češka vrata.

V 85. minuti izenačenje. Po prostem strelu z leve strani je Prelec poslal žogo v lastno mrežo.

Na koncu se je končalo z remijem, 1:1. Lahko nam je žal, da naši fantje niso zdržali do konca. Zdelo se je da Čehi “tri dni” ne morejo dati gola. Na žalost so si ga naši dali sami.

Naše velja pohvaliti za borbenost, željo po uspehu. Selektor Ačimović je pred obrambo postavil branilca Zaletela, ki se je vključeval tudi v zadnjo linijo. S tem je utrdil obrambo, naši so Čehom praktično onemogočili priti do priložnosti. Tudi oba krilna napadalca sta se globoko vračala in pomagala pri branjenju.  Premalo konkretni pa so bili naši v fazi napada. Manjkala je konkretna kontra oziroma gol za povečanje vodstva.

Zvečer bo še tekma Španija-Italija. O drugem mestu bo odločalo zadnje kolo. Za uvrstitev naprej morajo naši premagati Italijo. Poklopiti pa se morajo tudi ostali rezultati.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine