10 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

(NAPOVED) Predsednik vlade Janez Janša na državni proslavi ob dnevu slovenskega športa in otvoritvi Evropskega tedna športa

Piše: L. B.

V četrtek, 23. septembra 2021, ob 19. uri, se bo predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša udeležil državne proslave ob dnevu slovenskega športa, kjer bo imel tudi osrednji nagovor. Zbrane bodo nagovorili tudi predsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdan Gabrovec, predsednik Evropskih olimpijskih komitejev Spyros Capralos in komisarka za inovacije, raziskave, kulturo, izobraževanje in mlade Mariya Gabriel. Z državno proslavo bo obeležena tudi otvoritev Evropskega tedna športa.

Dan slovenskega športa je državni praznik, ki se v Republiki Sloveniji praznuje 23. septembra. Praznik je bil uveden leta 2020 na pobudo Olimpijskega komiteja Slovenije in je bil izbran kot obletnica 23. septembra 2000, ko je ob zmagi veslačev Iztoka Čopa in Luke Špika ter strelca Rajmonda Debevca na poletnih olimpijskih igrah v Sydneyju prvič zaigrala slovenska himna Zdravljica. 23. september velja tudi kot prvi dan Evropskega tedna športa. Dan slovenskega športa slavi šport v najširšem smislu, od rekreativnega športa, do vrhunskih dosežkov na največjih tekmovanjih, predvsem pa poudarja pomen redne telesne dejavnost za zdravje in dobro počutje vseh nas.

Ob priložnosti dneva slovenskega športa bo predsednik vlade v četrtek ob 20.30 gostil sprejem za slovenske olimpijske in paraolimpijske športnike v Vili Bled.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine