11 C
Ljubljana
sobota, 4 maja, 2024

Naliv prekinil tekmo v Murski Soboti, Koprčani suvereno nad Olimpijo

Piše: Samo Vidovič

Tekma v Fazaneriji med Muro in Kalcerjem iz Radomelj je bila v 59 minuti zaradi močnega naliva prekinjena. Ob prekinitvi je bil rezultat 2:2. Preostalih 31 minut se bo odigralo v prostem terminu, ki ga bo določila NZS.

Gostje so povedli že v prvi minuti,  ko je po podaji Zabukovnika Šarić izkoristil nezbranost domače obrambe in povedel goste v vodstvo.

Izenačil je v 13 minuti Lotrič,  ko je po asistenci Maroše z desetih metrov neobranljivo zadel.

V 36 minuti je Varga goste po kotu spet popeljal v vodstvo, ko je zadel z dobrih petih metrov.  Murini obrambni igralci so bili preveč neodločni, žogo bi morali izbiti izpred svojih vrat.

V zadnji minuti prvega polčasa je Maroša po lepem prodoru uspel izenačiti. Isti igralec je v 50 minuti zastreljal enajstmetrovko, vratar gostov Šugič je njegov strel obranil.  Malo zatem pa je bila tekma prekinjena.

V zadnji tekmi petega kroga je Koper presenetil v Stožicah, Olimpijo je premagal s 3:1.

Prvi polčas ni dal slutiti na gladko zmago gostov. Olimpija ga je namreč dobila z 1:0. V 6 minuti je po podaji Nukića zadel Ziljkić.

V drugem polčasu so na igrišču prevladovali igralci Kopra, ki so trikrat zadeli.

Najprej v 48 minuti Oštrek, potem ko njegov strel z dvajsetih metrov domači vratar Vidmar ni uspel obraniti.

V zadnjih petnajstih minutah pa je na sceno stopil Barišić, ki je dvakrat zadel.

Najprej v 75 minuti,  ko je najprej vratnico zadel Parris, na odbito žogo pa je najbolje reagiral Barišić in zadel za vodstvo Kopra.

V 90 minuti pa je po preigravanju z natančnim strelom z leve strani postavil končnih 3:1 za Koper.

Olimpija je predvsem v drugem polčasu popolnoma razočarala. Kot bi igralcem domačih pošle moči, Koper jih je v tem delu igre nadigral in jim napolnil mrežo. Po derbiju z Mariborom se je zdelo, da se igra Olimpije izboljšuje, sedaj pa so nekako znova na začetku.

Koper pod vodstvom novega trenerja Zeljkovića igra kot prerojen. Poleti so preverili ekipo, pripeljali hitre, okretne igralce. Barišić je znova v formi, predstavlja igralca, ki lahko sam odloči tekmo.

Po nepopolnem petem krogu vodi Maribor z 12 točkami, Koper jih ima 10, Bravo 9, Olimpija 7, Kalcer 5, CB24 Tabor, Aluminij in Celje 4, Mura 2 in Domžale 1 točko.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine