7.6 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Največ oči v včerajšnjem 23. krogu 1 SNL bilo uprtih na tekmo v Sežani

Piše: Samo Vidovič

Največ oči v včerajšnjem 23. krogu 1 SNL je bilo uprtih na tekmo v Sežani. Tam sta se srečala CB24 Tabor in Maribor. V Mariboru je bilo po porazu s Celjem zelo napeto. Najprej je prišlo do govoric, da je suspendiran pomočnik športnega direktorja Marko Šuler. Včeraj pa je prišlo uradno sporočilo iz kluba, da Oliver Bogatinov ni več športni direktor kluba. Mauro Camoranesi pa ni več prvi trener. Hkrati z njim so se poslovili tudi štirje njegovi pomočniki. Šuler je postal novi športni direktor.

Slednji je ob Sašu Gajserju, ki je danes vodil moštvo, sedel na klopi Maribora.

Gostje so bili v prvih dvajsetih minutah tekme boljši. Aldair je na začetku sicer poskušal pri domačih, potem pa je imel dve priložnosti za goste Tavares.

V 18 minuti je po podaji Repasa Bajde s strelom med nogama domačega vratarja Koprivca goste povedel v vodstvo.

Domači so nato poskušali izenačiti, a strnjene gostujoče obrambe niso uspeli prebiti. V 45 minuti je imel Stančič edino priložnost, a je žogo slabo zadel.

Na začetku drugega polčasa sta poskušala še Tolić in Nemanič, zdelo se je, da Tabor postaja vse bolj nevaren.

Potem pa je prišla odločujoča 58 minuta. Takrat je Gajser v igro poslal tri nove igralce, zamenjal je celotno ofenzivno trojko.

Že naslednjo minuto se je rezervist Mlakar sprehodil skozi prazno sredino Tabora in z roba kazenskega prostora zadel za 2:0.

Tri minute kasneje je isti igralec izkoristil zmedo osrednjih branilcev domače obrambe in z lepim lobom dal še tretji gol.

Končni rezultat 4:0 za goste je z močnim strelom z razdalje postavil Repas v 75 minuti.

Maribor je danes dobro odigral prvih dvajset minut ter dobre zadnje pol ure. Obramba je delovala suvereno, tokrat ni delala napak. Odprlo se je tudi v napadu, kar je dober znak pred sobotnim derbijem proti Olimpiji. Tandem Gajser-Šuler je štartal z odliko.

Tabor na drugi strani je letos neprepoznaven. Samo dve osvojeni točki iz petih tekem postavljata Kraševce v vedno težjo situacijo. Lani so komaj oddali kakšno točko doma, bili so zelo učinkoviti. Letos ni niti golov niti točk. Obramba pa je bila danes spet pod nivojem.

Olimpija je v Ljubljani pričakala Domžale. Priložnosti na tej tekmi ni bilo veliko. V prvem polčasu bi lahko za domače zadela Vombergar in Čorić, pri gostih so poskušali Ibričić in dvakrat Jakupović, domači vratar Frelih je bil vedno na mestu.

Tudi drugi polčas je bil skromen po priložnostih. Strel Čorića je gostujoči vratar Mulalić obranil, Bosić je streljal slabo.

Ob koncu tekme bi lahko zadeli tudi gostje, tako da je remi na koncu realen.

Ljubljančani po dveh spomladanskih zmagah popuščajo. Dva zaporedna remija brez golov sta premalo in gotovo ne zadovoljujeta njihovih ambicij. Problem je predvsem v napadu, kjer so trenutno zelo nenatančni. Še posebej so v problemih, če njihov najboljši ofenzivni igralec Ivanović ni v dnevni formi. Premalo je tudi uporabnih žog za Vombergarja.

Domžale pa nadaljujejo spomladanski niz brez porazov in so lahko po tekmi precej bolj zadovoljne. Enakovredno so igrale v gosteh proti prvouvrščeni ekipi na tabeli. Imele so tudi svoje priložnosti celo za zmago.

V zadnji današnji tekmi so Celjani gostili ljubljanski Bravo. Tekma je bila zanimiva, polna preobratov.

Gostje so povedli v sedmi minuti po močnem strelu Nukića z razdalje. Celjani do konca polčasa niso uspeli izenačiti. Zdelo se je, da bomo gledali povprečno predstavo z malo goli.

Vendar se je zgodilo ravno obratno. Celjani so z golom Čalušića z glavo po prostem strelu Kuzmanovića s strani v 52 minuti izenačili. Potem pa se je v 66 Dangubić v gostujočem kazenskem prostoru lepo obrnil in zadel za vodstvo domačih.

Zdelo se je, da je Celjanom uspel preobrat za tri točke. Vendar jih je Bravo v zadnjih petnajstih minutah popolnoma nadigral. Razigral se je tandem Nukić-Tučić, ki sta dala drugi in tretji gol. Najprej je po asistenci Tučića v 77 minuti zadel Nukić. Njegov strel je presenetil domačega vratarja Rozmana, šel je v njegov kot. Ista igralca sta se v vlogah zamenjala tri minute kasneje, Tučić je zadel za končnih 3:2 za Bravo.

Celjani niso uspeli potrditi zmage iz Maribora. Preveč prostora so puščali v osrednjem delu obrambe, gostje so izkoristili praznino. Ostajajo v nevarni coni.

Bravo pa je hit spomladanskega dela prvenstva. Tokrat so igralci Brava slabše odigrali v obrambi, predvsem pri pokrivanju v svojem 16 meterskem prostoru. Vendar so bili odlični v realizaciji in domov zasluženo odnašajo nove tri točke.

Danes igrajo še Koper-Mura in Gorica-Aluminij.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine