9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Na uvodno tekmo sezone v Acapulco štirje slovenski strelci v trapu; edina slovenska predstavnica na tekmi bo Jasmina Maček

Indijski New Delhi je je v minulih dneh gostil letošnjo uvodno tekmo svetovnega pokala z zračnim in malokalibrskim orožjem, sredi prihodnjega meseca pa bodo na veliko sceno stopili še strelci in strelke s puško šibrenico. Na uvodni tekmi, ki bo med 17. in 23. marcem v mehiškem Acapulcu, bodo nastopili štirje slovenski predstavniki.

Vsi bodo nastopili v olimpijskem trapu. Edina slovenska predstavnica na tekmi bo Jasmina Maček, v moški konkurenci bodo nastopili njen brat Boštjan ter Denis Vatovec in Tomaž Blazinšek.

Prvo ime slovenskega strelstva v tem športu ostaja Maček, ki je v minuli sezoni zablestel v polnem sijaju in na evropskem prvenstvu v avstrijskem Leobersdorfu osvojil odličje najbolj žlahtnega leska. Njegov cilj je, da si na letošnjih tekmah za svetovni pokal izbori nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Na dveh olimpijskih igrah je že nastopil, v Londonu 2012 je zasedel sedmo, v Rio de Janeiru 2016 pa 22. mesto.

Po Acapulcu bo naslednjo tekmo svetovnega pokala med 5. in 16. aprilom gostil Al Ain v Združenih arabskih emiratih, tretja tekma bo med 7. in 18. majem v južnokorejskem Changwonu, četrta pa med 13. in 23. avgustom v finskem Lahtiju.

Letos bo italijanski Lonato gostil dve veliki tekmi v trapu in skeetu, med 30. junijem in 11. julijem bo tam svetovno, med 3. in 17. septembrom pa še evropsko prvenstvo.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine