17 C
Ljubljana
sreda, 21 aprila, 2021

Na uvodno tekmo sezone v Acapulco štirje slovenski strelci v trapu; edina slovenska predstavnica na tekmi bo Jasmina Maček

Indijski New Delhi je je v minulih dneh gostil letošnjo uvodno tekmo svetovnega pokala z zračnim in malokalibrskim orožjem, sredi prihodnjega meseca pa bodo na veliko sceno stopili še strelci in strelke s puško šibrenico. Na uvodni tekmi, ki bo med 17. in 23. marcem v mehiškem Acapulcu, bodo nastopili štirje slovenski predstavniki.

Vsi bodo nastopili v olimpijskem trapu. Edina slovenska predstavnica na tekmi bo Jasmina Maček, v moški konkurenci bodo nastopili njen brat Boštjan ter Denis Vatovec in Tomaž Blazinšek.

Prvo ime slovenskega strelstva v tem športu ostaja Maček, ki je v minuli sezoni zablestel v polnem sijaju in na evropskem prvenstvu v avstrijskem Leobersdorfu osvojil odličje najbolj žlahtnega leska. Njegov cilj je, da si na letošnjih tekmah za svetovni pokal izbori nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu 2020. Na dveh olimpijskih igrah je že nastopil, v Londonu 2012 je zasedel sedmo, v Rio de Janeiru 2016 pa 22. mesto.

Po Acapulcu bo naslednjo tekmo svetovnega pokala med 5. in 16. aprilom gostil Al Ain v Združenih arabskih emiratih, tretja tekma bo med 7. in 18. majem v južnokorejskem Changwonu, četrta pa med 13. in 23. avgustom v finskem Lahtiju.

Letos bo italijanski Lonato gostil dve veliki tekmi v trapu in skeetu, med 30. junijem in 11. julijem bo tam svetovno, med 3. in 17. septembrom pa še evropsko prvenstvo.

Zadnje novice

Sorodne vsebine