4.5 C
Ljubljana
torek, 23 aprila, 2024

Na svetovno prvenstvo v športnem plezanju za visoke stopničke kandidirajo tudi člani slovenske reprezentance

Piše: L. B.

Po olimpijskih igrah v Tokiu športne plezalce čaka še drugi vrhunec letošnje sezone. Na svetovnem prvenstvu v športnem plezanju bodo med 15. in 22. septembrom 2021 v Moskvi nastopili člani slovenske reprezentance v športnem plezanju, a brez olimpijske prvakinje Janje Garnbret, in štirje člani slovenske paraplezalne reprezentance.

»Ekipo bo zastopala deveterica v balvanih, štiri dekleta in pet fantov, ter deseterica v težavnosti, pet deklet in pet fantov, medtem ko bo v hitrosti, zaradi kombinacije, nastopila samo Mia. Izbor ekipe je bil narejen glede na dosedanje rezultate v svetovnem pokalu in glede na občutke vodstva. Posebnih pričakovanj ne bi podajal, definitivno pa je želja, da posežemo po finalu in nato napadamo stopničke,« poudarja selektor slovenske reprezentance v športnem plezanju Gorazd Hren.

Slovenijo bo v Moskvi zastopalo 15 članov slovenske reprezentance v športnem plezanju. V vseh posameznih disciplinah in kombinaciji bo tekmovala Mia Krampl, v težavnosti in balvanih Vita Lukan, Lučka Rakovec in Anže Peharc, samo v težavnosti Lana Skušek, Tjaša Slemenšek, Luka Potočar, Domen Škofic, Martin Bergant in Milan Preskar, za balvane pa Katja Debevec, Jernej Kruder, Gregor Vezonik, Zan Lovenjak Sudar in Matic Kotar.

Na svetovno prvenstvo v Moskvo je že odpotovala slovenska paraplezalna reprezentanca, ki deluje pod vodstvom selektorja Jurija Ravnika in se je s treh preteklih prvenstev v paraplezanju vrnila s kolajno. Ekipo letos sestavljajo štirje člani, veterana tekmovanj Gregor Selak v kategoriji omejitve gibanja RP3 in Tanja Glušič v kategoriji omejitve vida B2, Matej Arh v kategoriji omejitve gibanja RP1 in novinka Manca Smrekar v kategoriji RP3.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine