13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Na prvi tekmi mladi slovenski nogometni reprezentanti klonili proti Špancem

Piše: Samo Vidovič

Slovenska reprezentanca pod 21 let je danes v mariborskem Ljudskem vrtu proti Španiji odigrala prvo tekmo v svoji kvalifikacijski skupini za uvrstitev v četrtfinale evropskega prvenstva U21.

Tekma se je odvijala po pričakovanju. Španija je takoj prevzela pobudo na igrišču. Slovenija se je pomaknila na svojo polovico in poskušala z disciplinirano igro v obrambi in veliko tekanja preprečiti Špancem dostop do gola. Obenem pa so naši čakali na morebiten protinapad ali kakšno prekinitev, kjer bi lahko ogrozili španska vrata.

Že v dvanajsti minuti je bila priložnost za to. Kolmanič je izvedel prosti strel z desne strani. Vtekajoči Brekalo je prišel v lepo priložnost, vendar njegov strel z glavo ni bil natančen.

Španci so prvič resno zapretili v 17 minuti. Po kombinaciji Diaz-Ruiz je slednji streljal v daljši kot vratarja Vekića, ki je strel s skrajnimi napori ubranil.

Vekić se je izkazal tudi v 23 minuti, ko je obranil strel Mirande z razdalje.

V 39 minuti po prostem strelu s strani velika gneča v španskem 16 metrskem prostoru, žal brez konkretnega zaključka oziroma strela na gol.

V 45 minuti je najprej Miranda spet poskusil z razdalje, Vekić je žogo odbil v kot. Po kotu pa je Zubimendi s strelom z glavo zgrešil njegova vrata.

Španci so v 53 minuti povedli. Po predložku z leve strani naši branilci niso uspeli izbiti žoge. To je izkoristil Puado, ki je z močnim strelom z roba 16 metrov neobranljivo zadel.

Že naslednjo minuto je Cucurella z leve strani podal Villarju, ta pa je z dvanajstih metrov lepo zadel daljši Vekićev kot za povišanje vodstva.

Po tem golu so Španci nekoliko znižali ritem, opravili nekaj menjav. Vekić se je sicer moral še nekajkrat izkazati z obrambami. Vendar pa so v 70 minuti tudi naši prišli do lepe priložnosti. Po napačni podaji Špancev pred svojim golom je žogo prestregel Elšnik, prišel do strela, vendar je streljal mimo leve vratnice.

V končnici tekme so Španci dali še tretji gol. Po dvojni podaji je Miranda z diagonalnim strelom s kakšnih petnajstih metrov premagal Vekića.

Zmaga Špancev 3:0 je zaslužena. Bili so boljši v praktično vseh elementih igre. Naši so odigrali v okviru svojih zmožnosti. Prvi polčas so zdržali pritisk, potem pa jim je na začetku drugega polčasa padla koncentracija, kar so Španci izkoristili. Za boljši rezultat bi morali biti bolj konkretni v napadu. Ampak treba je biti realen. Španci so pač boljši.

Slovenija igra naslednjo tekmo v soboto v Celju proti Češki.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine