7.2 C
Ljubljana
torek, 26 oktobra, 2021

Na gorsko kolesarski maraton MTB Slavnik 16. junija prijavljenih že čez 400 kolesarjev

Zaradi slabega vremena v maju je bil maraton MTB Slavnik letos prestavljen na 16. junij. Razgibana pobočja Slavnika tudi tokrat v Hrpeljah obetajo pravo kolesarsko poslastico, saj je zanimanje za dogodek veliko.

Poleg 519 udeležencev na treh tekmovalnih trasah (29 km, 50 km in 81 km) se ob lepem vremenu obeta še čez 100 udeležencev na 7 km družinski trasi Lisički. Odlično bo poskrbljeno tudi za vse ostale obiskovalce, saj bo na osrednjem prizorišču pri vaškem domu v Hrpeljah potekal festival lokalnih mikropivovarjevdišalo bo iz kotlov lokalnih društev, odvijal pa se bo tudi pester animacijski in glasbeni program.

Že v soboto se lahko udeležite brezplačnega vodenega pohoda po Zgodovinski učni poti Hrpelje, od 16. ure naprej pa bo v Hotelu Admiral možen prevzem startnih številk za nedeljsko tekmo. Vabljeni ste še na »Pašta fešto«, druženje udeležencev kolesarjev, in mini expo za obiskovalce.

Zaradi omejenega števila prijav in nižje prijavnine je smiselna prijava na maraton preko spleta. Možna je samo še danes na spletni strani www.mtbslavnik.si, kjer najdete tudi vse ostale podrobnosti dogodka.

Dogodek organizirajo Kolesarsko društvo Raketa, PGD Materija in Občina Hrpelje-Kozina, podpirata pa ga glavna partnerja – Dacia Trgo ABC Koper in Hotel Admiral ter ostali pokrovitelji. Adriatic Slovenica, Plama-pur, Provia d.o.o., RCM, Garmin, Sandiline, ARC z Oshee, Sandiline, medijska pokrovitelja Radio in TV Koper ter številni lokalni podporniki dogodka.

Video dogodka: https://youtu.be/Rp8A55LNFAs

Zadnje novice

Sorodne vsebine