9.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Na drugi tekmi drugi remi Slovenije

Piše: Samo Vidovič

V drugem krogu skupine B na evropskem prvenstvu v Groningenu je Slovenija igrala z Italijo. 

Po prvem krogu so imele vse reprezentance v tej skupini po eno točko, obe tekmi sta se končali z neodločenim izidom.

Naši so začeli slabo. Že v prvi minuti je Nicoleti z desne strani zadel za vodstvo Italijanov. V četrti minuti je s prostega strela Merlim dobro streljal, Berzelak je žogo z nogo odbil v vratnico. Do desete minute se ni dogajalo nič posebnega. Takrat pa je stranski avt izvajal Turk, italijanski kapetan Merlim pa je žogo nespretno poslal v svojo mrežo.

Zadetek je naše dvignil, ob zaključku polčasa so trikrat dobro streljali proti golu Italijanov. Vedno se je izkazal italijanski vratar Pietrangelo.

V drugi polčas so naši vstopili bolje, bolj agresivno. Čujec je v 22.minuti zapravil lepo priložnost za vodstvo. V 26.minuti je Totošković zadel vratnico. V 29.minuti vodstvo naših. Hozjan je osvojil žogo na polovici, krenil proti vratarju Pietrangelu, ga preigral in z levo nogo zadel prazno mrežo.

V 32.minuti je Merlim s prostega strela izenačil. Isti igralec je malo kasneje streljal z leve strani, naš vratar Berzelak je odbil v kot. V 35.minuti izvrstna kombinacija Čujec-Fetić, slednji je bil sam pred golom Italijanov, a je na žalost zgrešil.

V zadnjih štirih minutah so Italijani igrali brez vratarja, s petim igralcem v polju, ko so imeli napad.

V zadnji minuti strel Čujca z glavo, Pietrangelo je spet obranil. Dve sekundi pred koncem je Berzelak s strelom s svojega gola zadel vratnico. Velika smola za naše, ostalo je 2:2.

Naši si spet zaslužijo pohvale za prikazano. Predvsem v drugem polčasu so popolnoma zasenčili renomiranega nasprotnika, pri katerem je bil njihov vratar najboljši igralec, obranil je nekaj nevarnih strelov. Bili so bližje zmagi kot Italijani, imeli so več lepih priložnosti. Italijani so imeli ob koncu veliko srečo, pri strelu Berzelaka so odločali centimetri, vrata so bila prazna. Lahko so bolj zadovoljni s točko kot naši.

Še vedno je vse odprto za uvrstitev v četrtfinale. Ne glede na rezultat druge tekme tega kroga med Kazahstanom in Finsko, ki se igra kasneje, ima Slovenija še vedno vse v svojih nogah. Odločila bo zadnja tekma skupinskega dela proti Finski, ki je v prvem krogu z Italijo igrala 3:3. Tekma bo v petek ob 17.30h v Amsterdamu.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine