10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Muri uspela senzacija

Piše: Samo Vidovič

V 5.krogu Konferenčne lige je Mura v Mariboru gostila londonski Tottenham.

Zelo mrzlo vreme ni pokvarilo ambienta v Ljudskem vrtu.

Prvi strel na gol smo videli v 9.minuti, ko je Horvat z dobrih dvajsetih metrov streljal čez gol.

Samo dve minuti kasneje je bil Horvat bolj natančen. Vse je opravil sam. Najprej je na desni strani preigral Sancheza in krenil proti kazenskem prostoru, potem pa s pravim projektilom z levo nogo “snel pajčevino” z zgornjega desnega kota vrat vratarja Gollinija. Ta si je mojstrski strel lahko samo ogledal.

Gostje v prvih petindvajsetih minutah niso veliko pokazali. Omembe vreden je bil le poskus Bryana Gila v 14.minuti.

Ravno ko je Tottenham začel prevzemati pobudo, pa je Sessegnion storil veliko neumnost. S podplatom je štartal na Kousa in zasluženo dobil svoj drugi rumeni karton. Mura je imela preostalo uro igre igralca več.

V 37.minuti je prvič zapretil Kane, lepo se je obrnil in streljal, njegov strel pa je končal ob levi vratnici.

Nato so znova zapretili Muraši. V 42.minuti je Lorbek z osemnajstih metrov za las streljal mimo vrat.

Polčas se je končal z vodstvom Mure, ki je odigrala najboljši polčas v skupinskem delu Konferenčne lige.

Trener gostov Antonio Conte je uvidel, da je “vrag vzel šalo”, hitro je reagiral in v 54.minuti zamenjal kar štiri igralce. Vstopili so zvezdniki Son, Lucas Moura,Dyer.

Takoj zatem, ko je vstopil v igro, je Korejec Son zapretil Obradoviću. Vratar Mure je strel odbil v kot.

Mura se je kljub igralcu več znašla pod pritiskom. Trener Šimundža je moral reagirati, vstopila sta Ouro in Maroša. Zdelo se je, da bo Mura zdržala pritisk gostov.

V 72.minuti pa velika napaka in nepotrebna v Murini obrambi, ki jo je kaznoval Harry Kane. V svojem slogu je premagal Obradovića, izkoristil je praznino na levi strani Murine obrambe.

Kane bi lahko goste povedel v vodstvo v 84.minuti, po kotu je z glavo streljal čez gol. Tako kot tudi Lucas Moura pet minut kasneje.

Ko je kazalo, da se bo tekma končala z remijem, pa je Maroša v četrti minuti sodnikovega podaljška ušel gostujoči obrambi in premagal Gollinija in prinesel Muri zmago z 2:1.

To je ena večjih senzacij v letošnjih evropskih tekmovanjih. Zmaga Murašev je popolnoma zaslužena, predvsem prvi polčas so odigrali vrhunsko. Na koncu jih je za borbeno in požrtvovalno igro “pobožala” tudi sreča, po strelu Maroše se je žoga odbila od obrambnega igralca gostov in praktično v zadnji sekundi končala v mreži.

Vse čestitke trenerju Šimundži, strokovnemu štabu in seveda igralcem za zmago. Za zmago so zaslužni vsi igralci, težko bi bilo katerega posebno izdvojiti.

Angleži so razočarali, samo Kane in delno Lucas Moura sta bila na nivoju. Ostali so tekmo očitno vzeli prelahko, kar se jim je na koncu maščevalo.

V drugi tekmi skupine H sta Rennes in Vitesse igrala 3:3. Po 5.krogu je v vodstvu Rennes z 11 točkami, Tottenham in Vitesse jih imata 7, Mura pa je z zmago prišla do prvih treh točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine