10.5 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Mura v finišu tekme do visoke zmage

Piše: Samo Vidovič

V zadnji tekmi 31.kroga sta se v Fazaneriji pomerila Mura in Aluminij. Mura je v lovu za tretjim mestom, Aluminij pa je na zadnjem mestu in mu preti izpad iz lige. 

Mura je povedla že v 5.minuti. Bobičanec je izvedel prosti strel s kakšnih tridesetih metrov, vratar gostov Nwolokor je žogo odbil, Tio Cipot pa jo je poslal v mrežo.

Gostje bi lahko izenačili v 18.minuti, ko je Marinšek iz voleja streljal čez gol.

V 25.minuti je po akciji Bobičanca v kazenskem prostoru do žoge prišel Horvat, z močnim strelom je zadel prečko.

Dve minuti kasneje se je po hitrem protinapadu sam pred Nwolokorjem znašel Šturm, njegov strel pa je vratar Aluminija obranil.

V 29.minuti si je Šroler lepo pripravil strel, toda ni zadel gola.

V drugem polčasu je s strelom prvi v 50.minuti poskusil Pečnik, toda streljal je točno v domačega vratarja Zalokarja. Podobno je bilo tudi v 64.minuti, ko je streljal Matjašič.

Deset minut zatem je imel priložnost Šroler, z desetih metrov z desne strani je meril mimo desne vratnice.

Domači, ki so bili v drugem polčasu v podrejenem položaju, so zapretili v 81.minuti, ko je po kotu zgrešil Balažic. Minuto kasneje pa lepa akcija Klepača, ki jo je z golom zaključil Bobičanec.

V četrti minuti sodnikovega podaljška je  Klepač zadel za končnih 3:0.

Prekmurci so odigrali dokaj povprečno tekmo. Prvi polčas je bil še soliden, v drugem delu igre pa so do drugega gola “trpeli”, Aluminij je bil blizu izenačenju. Šele po drugem golu so si lahko oddahnili, gostje so se takrat predali. Odločil je vstop Klepača, ki je pripravil drugi in dal tretji gol.

Kidričani so bili najmanj enakovreden nasprotnik, nepotrebno so že v peti minuti prejeli gol. Nwolokor je slabo odbil, obramba pa ni zaprla prostora pred njim. V nadaljevanju tekme so imeli svoje priložnosti, ne pa tudi strelca, ki bi jih realiziral. V finišu tekme pa so popolnoma odpovedali.

Zmaga Mure je zaslužena, izražena pa je z nekoliko previsokim rezultatom.

 

Lestvica po 31.krogu:

 

Maribor 60, Koper 59,  Olimpija 52, Mura 50, Bravo 42, Celje 38, Domžale 37, Kalcer 33, CB24 Tabor 29, Aluminij 23 točk.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine