11.2 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Mura se pripravlja na drugi del sezone

Piše: Samo Vidovič

Zgornji del tablice zaključuje Mura. Zadnji dve leti sta bili najuspešnejši v zgodovini kluba. V tem času so črno beli leta 2020 zmagali v pokalnem tekmovanju, letos so postali državni prvaki. Potem so se kot edino slovensko moštvo v letošnji sezoni uvrstili v skupinski del kateregakoli evropskega tekmovanja in sicer v Konferenčno ligo.  Krona na vse to pa je bila zmaga nad uglednim Tottenham Hotspurom v Konferenčni ligi.

Letošnji začetek v državnem prvenstvu je bil slab. V prvih štirih krogih so osvojili samo dve točki. Že v prvem krogu jih je v Fazaneriji visoko porazil sežanski Tabor.

Kasneje je bilo bolje, premagali so tako Olimpijo kot Maribor. Vendar so vseeno naredili preveč spodrsljajev za višjo uvrstitev. Na devetnajstih tekmah so osvojili 29 točk, kar je bilo dovolj za peto mesto. Za prvouvrščenim Mariborom zaostajajo za deset točk. Zaostanek lahko sicer zmanjšajo, saj imajo tekmo manj. Preloženo tekmo z Olimpijo bodo igrali naslednje leto.

Z razpletom jesenskega dela državnega prvenstva ne morejo biti zadovoljni. Jasno je, da je igranje v Konferenčni ligi naredilo svoje. Trener Ante Šimundža je moral rotirati ekipo, spočiti ključne igralce na nekaterih tekmah, saj so se nosilci igre zelo “trošili”. To se je seveda poznalo na rezultatih v državnem prvenstvu.

V spomladanskem delu bo gotovo drugače, saj so izpadli iz nadaljnjega tekmovanja v Konferenčni ligi. Prav tako so že izpadli iz pokalnega tekmovanja, saj so doma po streljanju enajstmetrovk izgubili z Bravom.

Tako se bodo lahko orientirali zgolj na državno prvenstvo in poskušali obraniti naslov prvaka. To seveda ne bo lahko, saj imajo dokaj velik zaostanek. Bistveno je, da pridejo v dobro serijo rezultatov. Spodrsljajev si ne smejo več privoščiti. Se pravi so v podobnem položaju kot Olimpija, zato bo zaostala medsebojna tekma zelo pomembna.

Važno bo tudi, da moštvo ostane skupaj. Kar pa bo zelo težko, saj so nekateri igralci z dobrimi igrami v Konferenčni ligi opozorili nase tudi v Evropi in so že na spisku želja nekaterih klubov.

Eden od teh je Žan Karničnik, ki ga je selektor reprezentance Matjaž Kek popolnoma zasluženo vpoklical v reprezentanco. Ob njem je na podobni poti vezni igralec Tomi Horvat. Omeniti je treba še vratarja Obradovića, krilnega igralca Kousa, napadalec Maroša je blestel na nekaterih tekmah. Po dolgotrajni poškodbi se je zelo dobro vrnil Bobičanec, ki je bil v preteklosti pomemben člen ekipe.

Tvorec teh uspehov Mure, trener Šimundža, bo moral moštvo dobro pripraviti in motivirati za spomladanski del sezone. Nadomestiti bo moral morebitne odhode ključnih igralcev z novimi oziroma tistimi, ki so do sedaj dobivali manj priložnosti. Čaka ga torej težko delo, če se hoče s svojimi igralci ob koncu prvenstva spet veseliti nove lovorike.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine