8.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Mura se je prebila v drugi krog kvalifikacij

Piše: Samo Vidovič

Mura je v povratni tekmi prvega kroga kvalifikacij za Ligo prvakov v Fazaneriji branila prednost enega gola iz prve tekme.

Shkendija je začela ofenzivno, kar je bilo glede na rezultat iz prve tekme pričakovano.

Prvo priložnost na tekmi pa so imeli v 13 minuti Muraši. Bobičanec je bil po povratni žogi sam na strelu, ki pa se mu ni posrečil, žoge ni dobro zadel.

Doriev je bil dve minuti bolj nevaren za vratarja Obradovića,  streljal je mimo leve vratnice. Malo kasneje je Murin vratar obranil nevaren strel Alimija.

Gostje so začeli nevarno pretiti. Potem pa je v 24 minuti Bobičanec s s kakšnih petnajstih metrov z leve strani z močnim strelom v dolgi vratarjev kot premagal vratarja Zejnulaija in povedel Muro v vodstvo.

Klepač je v 32 minuti iz podobne razdalje zgrešil.

V 40 minuti je bil po drugem rumenem kartonu izključen Krivak, kar je pomenilo veliko prednost za Muro. Igralca več so Muraši takoj izkoristil. Karničnik je v 45 minuti podal Koutru, ta pa je z desne strani streljal v prečko, od katere se je žoga odbila v mrežo.

Tretji gol Mure smo videli v 54 minuti. Klepač se je najprej otresel dveh gostujočih branilcev, potem pa rutinirano zadel za 3:0.

Deset minut kasneje še četrti gol, strelec je bil Kous.

V nadaljevanju smo videli še nekaj strelov z razdalje in priložnosti Mure. Najbližje zadetku sta bila Cipot in Mandić, ki je zadel vratnico.

V 87 minuti napaka gostujočega vratarja,  Klepač je žogo s strani poslal v prazno mrežo.

Končalo se je s 5:0 za Muro. Tekma je bila do izključitve izenačena, težka za Muraše. Po izključitvi pa so odlično izkoristili igralca več, v drugem polčasu so popolnoma nadigrali goste. Videli smo nekaj lepih akcij, lepih golov, domiselnih individualnih potez posameznikov pri prvih štirih zadetkih. Skratka, en lep nogometni večer v Fazaneriji.

Uvrstitev v drugi krog kvalifikacij za Ligo prvakov je lep uspeh, za katerega si Mura zasluži vse čestitke.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine