4.7 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Mura se je od Evrope poslovila s porazom

Piše: Samo Vidovič

V šestem, zadnjem krogu skupinskega dela Konferenčne lige, je Mura gostovala v Arnhemu pri Vitesseju. Domači so bili boljši in so zmagali s 3:1.

Povedli so že v tretji minuti. Vratar Mure Zalokar je strel Opende odbil točno do Buitinka, ki je žogo poslal v mrežo.

Kljub pritisku domačih so Muraši poskušali priti do priložnosti. To je v 20.minuti uspelo Mulahusejnoviću, ki je z desne strani streljal mimo domačih vrat.

V 34.minuti je po kotu žoga prišla do Šturma, ki streljal čez gol.

Že v naslednji minuti pa so Nizozemci izkoristili svojo drugo priložnost. Openda je pobegnil po levi strani in z diagonalnim strelom premagal Zalokarja.

V 40.minuti je v svojem kazenskem prostoru napako pri sprejemu žoge naredil Maruško, darilo je izkoristil Huisman.

Dva prejeta zadetka v zadnjih desetih minutah sta povsem pokvarila vtis o igri Mure v prvem polčasu.

Ob polčasu je trener Šimundža opravil dve menjavi,vstopila K. Cipot in Maroša. Muraši so v drugem polčasu odigrali veliko bolje.

V 51.minuti je nevarno streljal Kous, od bloka se je žoga odbila v kot.

Malo kasneje se je izkazal Zalokar, ki je obranil strel Vittka z bližine.

V 63.minuti bi Kous dober protinapad moral končati bolje, ob strelu je slabo zadel žogo.

V 65.minuti je bilo dvakrat vroče pred vrati Mure. Najprej vratnica, potem še obramba Zalokarja sta domačim preprečila nov zadetek.

V 81.minuti smo spet videli mojstrovino Maroše. “Sprehodil” se je skozi srce domače obrambe in rutinirano zadel mrežo Houwna.

V 85.minuti lepa kombinacija Bobičanca in Lorbka, vratar domačih Houwen je preprečil drugi zadetek Mure. Ob koncu tekme bi slovaški sodnik lahko dosodil enajstmetrovko za Muro, a se njegova piščalka ni oglasila.

Tudi sinoči Muraši niso razočarali. Z izjemo hitro prejetega gola ter tistih črnih minut v prvem polčasu so na momente prikazali všečen nogomet. Dobro so reagirali po prvem polčasu, ko jim je pretil visok poraz. V drugem so pokazali karakter ekipe. Slabši del ekipe je bila tokrat obramba, ki je zamudila pri pokrivanju pri prvih dveh golih, tretji je bil plod individualne napake.

Vseeno si Prekmurci za prikazane igre v Evropi zaslužijo čestitke, bili so trd oreh za vse nasprotnike.

Druga tekma skupine med Tottenhamom in Rennesom je bila zaradi okužbe osmih domačih igralcev s koronavirusom preložena. Tako še ni znano, ali se bo ob Rennesu v nadaljnje tekmovanje uvrstil Tottenham ali Vitesse. Londončanom je za napredovanje dovolj že zmaga z golom razlike.

Lestvica skupine G: Rennes 11, Vitesse 10, Tottenham 7, Mura 3 točke.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine