2.5 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Mura po napornih kvalifikacijah pokleknila tudi v državnem prvenstvu

Piše: Samo Vidovič

Muraši so po težki evropski tekmi proti Ludogorcu v Fazaneriji proti Bravu pričakovali prvo zmago v novi sezoni domačega prvenstva. Vendar se jim, klub vodstvu, na koncu ni izšlo. Ljubljančani so, tako kot na zadnji tekmi teh nasprotnikov v Fazaneriji,  v finišu tekme uspeli izenačiti. Tekma se je končala z 1:1.

Mura je bila sicer boljši nasprotnik. V 14 minuti bi preko Mandića lahko povedla, a je streljal mimo vrat. Za goste je imel v 30. minuti priložnost Križan, s petnajstih metrov je slabo streljal.

Drugi polčas je bil boljši, Mura je povedla v 49. minuti. Cipot je s peto lepo podal Maroši, ki je s kakšnih osemnajstih metrov povedel domače v vodstvo.

V nadaljevanju so Muraši zapravili nekaj priložnosti,  da z drugim golom odločijo tekmo.

V 60. minuti je vratar gostov Vekić obranil strel Kozarja, ki je imel nato še dve priložnosti. Tudi Klepač v 76. minuti ni bil uspešen.

Kar ni uspelo domačim,  je v 78. minuti gostom. Maružin je po napaki ožje obrambe preigral še vratarja Obradovića in postavil končni rezultat.

Mura je v tretjem krogu osvojila šele prvo točko. Jasno je, da črno beli z izkupičkom ne morejo biti zadovoljni. Evropske tekme terjajo svoj davek, kar se pozna v domačem prvenstvu.

Ljubljančani pa so lahko zadovoljni. Iz svoje edine prave priložnosti so dali gol in se vračajo domov z veliko točko. To je že njihov tretji remi v tretji tekmi novega prvenstva.

Tudi Celjani so na domačem igrišču vnovič razočarali. Po porazu proti Mariboru so doživeli nov poraz proti Kopru.

V odprti tekmi sta imeli do gola Parrisa v 25. minuti obe ekipi priložnosti za vodstvo. Takrat pa je Zaletel pri izbijanju žoge zadel koprskega napadalca v nogo, žoga pa je ob presenečenem vratarju Rozmanu končala v mreži.

Izenačil je Božić v 44. minuti,  potem ko je podajo Kadušića z volejem poslal za hrbet vratarja Golubovića.

V drugem polčasu so gostje še dvakrat zadeli. Najprej v 65 minuti spet Parris, izkoristil je podajo Barišića.

V 84. pa Colley, ki je z močnim strelom pod prečko v bližnji kot Rozmanovih vrat postavil končnih 3:1.

Obe ekipi sta se pred prvenstvom zelo okrepili, koprske okrepitve pa so do sedaj pokazale občutno več. Predvsem napadalni dvojec Parris-Colley je bil danes nerešljiva uganka za celjsko obrambo. Koper pod vodstvom novega trenerja Zeljkovića igra poletno in se povsem zasluženo nahaja na vrhu tabele.

Celjani imajo velike probleme predvsem v obrambi. Že drugo domačo tekmo so prejeli tri zadetke. Tudi napadalci danes niso bili na nivoju, zapravili so preveč priložnosti. Domačega trenerja Šaljo čaka še veliko dela, da popravi igro svojega moštva. Še najbolje so Celjani do sedaj izgledali na gostovanju v Sežani.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine