16 C
Ljubljana
nedelja, 16 maja, 2021

Mura krepko premagala Gorico

Piše: Samo Vidovič

V prvi tekmi 31.kroga je Mura v Novi Gorici visoko, s 5:1 premagala Gorico. 

Tekma je bila pomembna za obe ekipi. Gorica lovi deveto mesto, ki še vodi v kvalifikacije. Mura pa hoče obdržati tretje mesto pred Domžalami, ki se ji z dobrimi spomladanskimi rezultati bližajo. Obenem pa čaka na kiks Maribora in Olimpije, ki sta pred njo.

Na začetku tekme v Gorici sta imeli obe ekipi po eno priložnost. Velikonja je zgrešil, domače pa je ob strelu Cipota rešila prečka.

Goričani so prvi povedli, v 17 minuti je z roba kazenskega strela zadel mladi Begić. Vratar gostov Obradović je bil pokrit, žoge ni dobro videl.

Šest minut kasneje so gostje izenačili, potem ko je predložek Karničnika v lastno mrežo preusmeril Zirdum.

Mura je povedla v 39 minuti. Po strelu Bobičanca je domači vratar Likar žogo odbil do Cipota, ki jo je poslal v prazno mrežo.

Ko je Gorenc po kotu v 54 minuti z glavo dal še tretji gol za Muro, je bilo jasno, da je tekma bolj ali manj odločena.

Gorica enostavno ni imela več možnosti, gostje so do konca tekme dali še dva gola.

Najprej v 71 minuti Bobičanec, mojstrsko je izvedel prosti strel z desne strani. Likar je bil napačno postavljen, pričakoval je predložek.

Končni izid pa je v postavil mladi Štrakl v zadnji minuti srečanja, po darilu domače obrambe je prišel sam pred Likarja in hladnokrvno zadel za končnih 5:1.

Gorica je spet v problemih. Nikakor ne more priti v serijo, s katero bi dohitela moštva pred njo.

Mura pa v zadnjih dveh tekmah igra odlično. Odprlo se ji je v napadu, kjer je imela prej velike probleme. V zadnjih dveh tekmah so Muraši dali kar osem golov. Z optimizmom lahko pričakujejo zadnjih pet tekem prvenstva.

Včeraj so opravili tudi žreb polfinala pokala. Srečala se bosta Celje-Koper in Domžale-Olimpija. Igra se ena tekma in sicer 12.maja. Finale bo predvidoma 25.maja v Kopru.

Zadnje novice

Sorodne vsebine