2.1 C
Ljubljana
četrtek, 18 aprila, 2024

Mura danes v ofenzivi ni imela razpoloženega igralca

Piše: Samo Vidovič

Danes bi morali biti odigrani še zadnji dve tekmi 20.kroga prve slovenske nogometne lige. Tekma v Kidričevim med Aluminijem in Celjem je bila zaradi zasneženega igrišča preložena na naslednjo sredo, tako da je bilo odigrano le srečanje v Murski Soboti med Muro in CB24 Taborjem iz Sežane.

Za razliko od včerajšnjega dne, ko sta tekme motila dež in voda na igrišču, je bilo danes igrišče v Fazaneriji dokaj trdo, vreme mrzlo in neugodno za igro.

Igralci obeh ekip so se trudili, vendar jim kaj več od povprečne predstave ni uspelo prikazati.

Mura, ki so jo v zadnjem času pestili problemi s koronavirusom, je sicer diktirala tempo. Vendar jim danes dobro organizirane in čvrste gostujoče obrambe ni uspelo prebiti.

Najlepše priložnosti za Muro je imel Klepač. Najprej je v 28 minuti po podaji Maruška prehitro streljal točno v gostujočega vratarja Koprivca, nekoliko kasneje  je z boljšim strelom dobro ogrel njegove dlani. Vmes je imel edino priložnost za goste Rovas, vendar je njegov strel s strani domači vratar Obradović obranil.

Takoj na začetku drugega polčasa pa priložnost tekme za domače. Klepač je lepo vtekel s strani na globinsko podano žogo, vendar je streljal čez gostujoča vrata.

Do konca tekme sta poskušala še domači kapetan Maruško z glavo po kotu ter Stančič pri gostih, vendar brez prave nevarnosti za oba vratarja.

Želja za dosego zadetka je sicer bila prisotna, vendar v nobeni ekipi ni bilo pravega strelca.

Na koncu je remi zaslužen. Z njim so bolj zadovoljni gostje, katerim je današnja točka šele druga iz gostovanj v letošnjem prvenstvu. V primerjavi s tekmo v soboto so uspeli stabilizirati obrambo, vratar Koprivec je bil na nivoju.

Mura danes v ofenzivi ni imela razpoloženega igralca oziroma učinkovitega strelca. Klepač bi se lahko proslavil, vendar je bil nenatančen.

Naslednji krog prvenstva je na sporedu v soboto.

Lestvica: Maribor 39, Olimpija 38, Mura 34, Koper 30, Domžale in Bravo 26, Tabor 25, Celje 23, Aluminij 15, Gorica 11 točk.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine