30.2 C
Ljubljana
petek, 30 julija, 2021

Mura danes v ofenzivi ni imela razpoloženega igralca

Piše: Samo Vidovič

Danes bi morali biti odigrani še zadnji dve tekmi 20.kroga prve slovenske nogometne lige. Tekma v Kidričevim med Aluminijem in Celjem je bila zaradi zasneženega igrišča preložena na naslednjo sredo, tako da je bilo odigrano le srečanje v Murski Soboti med Muro in CB24 Taborjem iz Sežane.

Za razliko od včerajšnjega dne, ko sta tekme motila dež in voda na igrišču, je bilo danes igrišče v Fazaneriji dokaj trdo, vreme mrzlo in neugodno za igro.

Igralci obeh ekip so se trudili, vendar jim kaj več od povprečne predstave ni uspelo prikazati.

Mura, ki so jo v zadnjem času pestili problemi s koronavirusom, je sicer diktirala tempo. Vendar jim danes dobro organizirane in čvrste gostujoče obrambe ni uspelo prebiti.

Najlepše priložnosti za Muro je imel Klepač. Najprej je v 28 minuti po podaji Maruška prehitro streljal točno v gostujočega vratarja Koprivca, nekoliko kasneje  je z boljšim strelom dobro ogrel njegove dlani. Vmes je imel edino priložnost za goste Rovas, vendar je njegov strel s strani domači vratar Obradović obranil.

Takoj na začetku drugega polčasa pa priložnost tekme za domače. Klepač je lepo vtekel s strani na globinsko podano žogo, vendar je streljal čez gostujoča vrata.

Do konca tekme sta poskušala še domači kapetan Maruško z glavo po kotu ter Stančič pri gostih, vendar brez prave nevarnosti za oba vratarja.

Želja za dosego zadetka je sicer bila prisotna, vendar v nobeni ekipi ni bilo pravega strelca.

Na koncu je remi zaslužen. Z njim so bolj zadovoljni gostje, katerim je današnja točka šele druga iz gostovanj v letošnjem prvenstvu. V primerjavi s tekmo v soboto so uspeli stabilizirati obrambo, vratar Koprivec je bil na nivoju.

Mura danes v ofenzivi ni imela razpoloženega igralca oziroma učinkovitega strelca. Klepač bi se lahko proslavil, vendar je bil nenatančen.

Naslednji krog prvenstva je na sporedu v soboto.

Lestvica: Maribor 39, Olimpija 38, Mura 34, Koper 30, Domžale in Bravo 26, Tabor 25, Celje 23, Aluminij 15, Gorica 11 točk.

Zadnje novice

Sorodne vsebine