6.1 C
Ljubljana
četrtek, 25 aprila, 2024

Mura blesti, Olimpija razočarala

Piše: Samo Vidovič

Včeraj sta bili odigrani dve tekmi 32.kroga prve lige. V Murski Soboti je Mura težko, z 2:1 premagala Koper. Gostje so se v Fazaneriji pokazali v dobri luči in so v 44 minuti prvi povedli. Mulahusejnović je z lepim diagonalnim strelom z desne strani v dolgi kot vratarja Obradovića zadel za vodstvo Kopra. Mura je bila najbližje zadetku v prvem polčasu dve minuti prej, Bobičanec je z dvajsetih metrov zadel prečko.

Drugi polčas je bil pestrejši po priložnostih. Koper bi lahko povišal svoje vodstvo, potem pa je v 63 minuti Mandić po podaji Bobičanca z glavo izenačil. V osrčju koprske obrambe je bil nepokrit.

Sledili sta dve polpriložnosti na obeh straneh. Potem pa se je Horvat v 87 minuti odločil za strel z dvajsetih metrov, ki je končal v mreži vratarja Vargića.

Mura nadaljuje s serijo zmag, uspeli so povezati tri zaporedne. Tokrat so odigrali slabše kot v prejšnjih dveh tekmah, zmagali so z nekoliko sreče. Držijo stik z Mariborom in počasi pretijo tudi Olimpiji. Naenkrat so spet v boju za prvaka.

Koper je odigral dobro, lahko bi tudi zmagal. Koprčani so skoncentrirani predvsem na pokal, kjer bodo poskušali v polfinalni tekmi proti Celju priti do finala.

Domžale pa nadaljujejo izjemno spomladansko serijo. Olimpijo so premagale gladko, z 2:0.

Tekma je bila praktično odločena že v prvem polčasu, ko so domači dali dva gola. Prvega v 29 minuti, ko je Vuk sicer slabo streljal, a je žoga na poti do gola zadela gostujočega branilca Maksimenka in končala v mreži. Drugi gol je s strelom z glavo dal Jakupović v 38 minuti, po podaji Šoštarič Karića.

Ljubljančani so nekoliko bolj zapretili v drugem polčasu, vendar najprej Vombergar in malo kasneje Boakye nista uspela znižati rezultat.

V končnici bi lahko domači dali tretji gol, a je strela Kolobarića in Vukliševića vratar Frelih obranil.

Domžale so dokazale, da igrajo spomladi najboljši nogomet v državi. V preteklih 14 dnevih so dvakrat premagale Maribor, sedaj še Olimpijo. Trener Dejan Djuranović, ki je tvorec te igre in rezultatov, pa je danes od svojih igralcev dobil najlepše darilo za svoj 53 rojstni dan.

Olimpija je razočarala. Brez kapetana Elšnika ni šlo, napad je bil sterilen. V zadnjih treh tekmah so zapravili veliko prednost pred Mariborom. Sedaj pa jih v nedeljo čaka veliki derbi v Stožicah, kjer morajo osvojiti vsaj točko.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine