11.5 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Miami do nove zmage v boju za končnico

Moštvo Miami Heat je v severnoameriški košarkarski ligi NBA zabeležilo novo zmago v boju za končnico, s 100:92 je premagalo najslabšo ekipo sezone New York Knicks in se s tem utrdilo na osmem mestu vzhode konference. Slovenski organizator igre Goran Dragić je odigral največ minut za Miami in dosegel 10 točk in 10 asistenc.

Dragić je bil po odmevni predstavi s trojnim dvojčkom proti Dallasu v noči na petek tokrat znova v prvi postavi, trener Erik Spoelstra pa mu je namenil največjo minutažo med vsemi igralci, saj je na parketu prebil dobrih 37 minut. Met mu sicer tokrat ni stekel tako kot pred dvema dnevoma, zadel je štiri od 14 poskusov, je pa znova dobro razigraval soigralce.

Miami je tako kot proti Dallasu do zmage prišel šele v drugem polčasu, v prvem je New Yorku dovolil doseči kar 61 točk in tako zaostajal za šest točk, v drugem pa se je obramba gostov zbrala. V rednem delu ima vročica zdaj izkupiček 38 zmag in 38 porazov, s tem pa pol tekme prednosti pred Orlando Magic (38:39) za zadnje mesto v končnici.

Prvi strelec Miamija je bil Dion Waiters z 28 točkami, vključno s šestimi doseženimi trojkami, Dwayne Wade je s klopi prispeval 16 točk. Za New York, ki je v letošnji sezoni zabeležil le 14 zmag, je bil s 24 točkami najučinkovitejši Emmanuel Mudiay.

V pretekli noči je v ligi NBA znova blestel James Harden, ki je za Houston Rockets pri zmagi s 118:109 proti Sacramento Kings dosegel 50 točk, ob tem pa še trojni dvojček.

Med aktivnimi moštvi pa v pretekli noči noči ni bilo Dallas Mavericks slovenskega zvezdnika Luke Dončića. To bo naslednjo tekmo odigralo nocoj ob 21.30 po srednjeevropskem času v gosteh proti Oklahoma City Thunder.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine