6.2 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Messi, le kaj ti je bilo tega treba??! Dolg jezik in komentiranje sojenja pripomogla k novemu udarcu za argentinsko reprezentanco

Dogodki na nedavno končanem južnoameriškem nogometnem prvenstvu še vedno razvnemajo strasti. Argentinci se ne morejo sprijazniti s polfinalnim porazom proti večnim tekmecem Brazilcem, posledice njihove jeze pa so zdaj tudi suspenz predsednika zveze Claudia Tapie in denarna kazen za prvega zvezdnika Lionela Messija.

 

Argentina je polfinale proti Braziliji izgubila z 0:2, po mnenju Argentincev predvsem zaradi napačnih sodniških odločitev in sporne uporabe sistema VAR. Po kritikah, usmerjenih proti krovni južnoameriški zvezi Conmebol, je ta zdaj naredila protinapad. Pismo Tapie, v katerem je zelo kritično ocenil delo sodnikov na polfinalni tekmi, je pripeljalo do odločitve Conmbebola, da Argentinca umakne s položaja začasnega člana izvršnega odbora krovne mednarodne zveze Fife.

Na tem položaju, kjer je v Fifi 37 članov, je bil Tapia od oktobra lani, Conmebol pa je kot razlog za njegov suspenz navedla “pomanjkanje zaupanja”.

Kazen pa je dobil tudi Messi. Zvezdnik Argentine je po porazu ocenil, da ima Brazilija poseben status v Južni Ameriki, poleg tega je kot gostiteljica tekmovanja imela veliko zaščito. “Brazilci so igrali doma, imajo pa velik vpliv v Conmebolu. To vsem ostalim pošteno otežuje življenje,” je dejal Messi.

Njegove ostre izjav so zmotile vodilne v Conmebolu, tako da so mu izrekli finančno kazen v višini 1500 dolarjev. Poleg tega pa ne bo smel igrati na eni tekmi v okviru tega tekmovanja, ker je na tekmi za tretje mesto proti Čilu dobil rdeč karton, po tekmi pa se ni želel udeležiti podelitve medalj.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine