3.6 C
Ljubljana
sreda, 24 aprila, 2024

Menjava pri Olimpiji, vrača se trener Skender

Piše: Samo Vidovič

Do nove menjave trenerja je prišlo tudi pri Olimpiji. Klub je na svoji fb strani v skopem sporočilu objavil, da je dosedanjega trenerja Sava Miloševića na klopi zamenjal povratnik Dino Skender. To je prav gotovo zadnja izmed niza menjav v eri predsednika kluba Milana Mandarića, saj se tudi slednji poslavlja z mesta lastnika Olimpije. Novi lastnik kluba bo postal nemški poslovnež Adam Delius. 

Razlogi za zamenjavo Miloševića niso navedeni. Da je razlog težek poraz Olimpije proti Rijeki na nedavni prijateljski tekmi, je malo verjetno. Nekatera mnenja so, da naj bi menjavo zahteval nov lastnik kluba. Morda bo več o razlogih zamenjave jasno po skupščini kluba, ki je najavljena v torek,  19.10.

Olimpija pod vodstvom Miloševića,  vsaj kar se igre tiče, ni briljirala. V evropskem tekmovanju je hitro izpadla. V državnem prvenstvu je najboljšo igro pokazala proti večnemu tekmecu Mariboru, ki ga je v Stožicah gladko premagala. Tudi na drugi tekmi v Ljudskem vrtu so se zmaji v Ljubljano vrnili neporaženi. Največji neuspeh pa je Milošević gotovo doživel na domači tekmi proti Kalcerju, ki jo je Olimpija v finišu tekme po vodstvu nepotrebno izgubila.

Na lestvici je Olimpija trenutno na tretjem mestu, s šestimi zmagami, dvema remijema in štirimi porazi, štiri točke za vodečim Koprom.

Če se Miloševiću lahko očitajo premalo atraktivna igra, nekateri spodrsljaji v prvenstvu, hiter izpad iz evropskega tekmovanja, pa je treba pogledati tudi drugo plat. Pod njegovim vodstvom je igralo in se delno že tudi uveljavilo veliko število mladih domačih igralcev. Na zadnji prvenstveni tekmi v Mariboru so bili na igrišču oziroma na klopi Breznik, Sešlar, Pavlović, Ratnik, Ostrc, Kurež, Bončina. Nekateri od njih so celo letniki 2003. Tega ni uspelo nobenemu izmed prejšnjih trenerjev pred njim. Za nekatere je bilo tudi premalo “forsiranje” mladih igralcev eden izmed razlogov za njihovo menjavo.

Dino Skender se torej po desetih mesecih vrača na klop Olimpije. V svoji prvi dobi je sicer dobro štartal, Olimpija je bila v sezoni 2019/20 štiri kroge pred koncem na pragu osvojitve naslova državnega prvaka. Potem pa je nerazumljivo popustila, Ljubljančani so v zadnjih štirih tekmah osvojili le dve točki in zapravili že praktično osvojen naslov. V zadnjem kolu proti direktnemu konkurentu za prvaka Celju bi se sicer z zmago lahko rešili in postali prvaki. Vendar so po remiju padli celo na tretje mesto.

Kako dolgo bo na klopi zdržal v svojem drugem mandatu, je nehvaležno napovedati. Težko mu bo hkrati uveljavljati mlade igralce ter ustvarjati igro in rezultat.

V šestletni “vladavini ” Mandarića se je sicer na klopi zamenjalo kar trinajst različnih trenerjev. Pušnik, Hadžić in sedaj Skender so se celo vrnili po predhodni zamenjavi.

Vse te številne menjave na trenerski klopi gotovo niso bile potrebne, z njimi je Olimpija dobila neko negativno podobo. Mnogi od zamenjanih trenerjev so dobro delali, imeli tudi rezultate. Pa vendar so bili namesto dolgoročne pogodbe deležni hitre zamenjave.

Ali se bo z novim lastnikom kaj spremenilo, bo pokazal čas. Vsekakor je služba trenerja Olimpije v zadnjih letih ena izmed najbolj nestabilnih v slovenskem nogometu.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine