5.7 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Maroša zapušča Muro

Piše: Samo Vidovič

Dolgoletni član Mure Amadej Maroša je pred podpisom pogodbe s ciprskim prvoligašem AEL-om iz Limassola. 

Maroša je prvič zaigral za člansko ekipo Mure v sezoni 2012/13. Po nekajletni odsotnosti se je leta 2016 vrnil v Fazanerijo. Z Muro je osvojil naslov prvaka v drugi ligi, pokalni naslov ter lani še naslov državnega prvaka. Navijačem Mure pa bo za vedno ostal v spominu predvsem po golu v Konferenčni ligi  proti Tottenhamu v zadnji minuti tekme, s katerim so Prekmurci ugnali slovitega tekmeca.

V prvi ligi se je Maroša na 115-ih tekmah 30-krat vpisal v listo strelcev. Skupno je na 204-ih tekmah za Muro zadel 88-krat. Krasijo ga predvsem zelo dobra individualna tehnika, iznajdljivost in sposobnost preigravanja na majhnem prostoru.

Napadalec, ki bo prihodnji mesec dopolnil 28 let, se bo tako odslej dokazoval v tujini. Njegov odhod se bo Muri gotovo poznal. Gre za igralca, ki je zelo obeležil zadnjih pet let in pol moštva iz Murske Sobote.

Maroša je v kratki izjavi na spletni strani kluba obrazložil razloge odhoda in se zahvalil klubu in navijačem. Do podpisa pogodbe ga čaka le še opravljen zdravniški pregled. Potem bo prestop postal tudi uraden.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine