13.6 C
Ljubljana
četrtek, 9 maja, 2024

Mariboru štajerski derbi

Piše: Samo Vidovič

Mura v Sežani do novih treh točk

Tekme med Taborom in Muro so v letošnji sezoni vselej zanimive, nepredvidljive. V dosedanjih treh tekmah te sezone sta obe ekipi po enkrat zmagali, enkrat pa je bilo neodločeno.

Tudi tokrat smo gledali odprto tekmo z obeh strani.

Domači so začeli pogumno, gostje pa so prvi zapretili, ko sta najprej v 8.minuti Karamarko po kotu in Bobičanec z razdalje merila nenatančno.

V 17.minuti je imel lepo priložnost za domače Ndzengue, z desne strani je bil sam pred vratarjem gostov Zalokarjem, a je streljal začetniško.

V 26.minuti je s podobne razdalje na drugi strani poskušal Kous, domači vratar Koprivec je s skrajnimi napori preprečil zadetek.

Koprivec se je znova izkazal v 38.minuti, ko je obranil prosti strel Bobičanca z dobrih dvajsetih metrov.

V 51.minuti pa je bil domači vratar nemočen. S strelom s šestnajstih metrov ga je premagal Bobičanec. Iscaye je bil ob njem, ampak je bil pri pokrivanju premalo odločen.

Takoj zatem je z nekoliko večje razdalje poskušal Horvat, Koprivec je žogo uspel prijeti.

V 57.minuti kombinacija Ndzengue-Stančič, slednji je s sedmih metrov streljal čez gol.

Tekma je bila odločena v 65.minuti, ko je Šturm odvzel žogo Urhu, s peto podal Lotriču, slednji pa je asistiral Horvatu za drugi gol Mure.

V 82.minuti je s polovice igrišča proti golu gostov stekel Monjac in z osemnajstih metrov odlično streljal, tokrat pa se je izkazal Zalokar, ki je žogo odbil v kot.

Mura je do konca zadržala prednost in zmagala z 2:0.

Sežanci so se borili, toda pokopali sta jih dve nepotrebni individualni napaki. Spet niso dali gola, tako pa je težko priti do točk. Po včerajšnji zmagi Radomljanov so v težki situaciji. Bolj ali manj je jasno, da se jim obeta boj za deveto mesto in kvalifikacije za obstanek v ligi. Reši jih le serija zmag, toda zdi se, da bodo do nje težko prišli.

Muraši so po domačem porazu s Kalcerjem konec februarja nanizali pet tekem brez poraza in se vztrajno približujejo vrhu. Njihova forma je v vzponu, v kolikor bodo vodilni trije nadaljevali z dosedanjimi spodrsljaji, se jim lahko čisto približajo. To je bilo še pred mesecem dni skoraj nemogoče. Jasno pa je, da morajo s takšno igro in rezultati nadaljevati tudi v naslednjih krogih.

V Ljudskem vrtu smo videli štajerski derbi med Mariborom in Celjem. Že v drugi minuti so gostje ostali brez svojega kapetanaTomića. Z ‘mesarskim’ štartom je poškodoval nesrečnega Antolina, ki je moral zapustiti igro. Sodnik Šmajc mu je namreč po ogledu videoposnetka pokazal rdeči karton.

Celjani so se z igralcem manj pomaknili v obrambo in skušali domače ogrožati iz protinapadov. Enega izmed redkih je v 13.minuti zaključil Vrbanec s strelom z razdalje, domači vratar Jug je žogo uspel ukrotiti.

Vijoličasti so seveda poskušali vnovčiti igralca več, toda bili so povsem brezidejni, nenevarni za gostujoča vrata. Celjani so se dobro, disciplinirano branili.

Šele v 33.minuti so imeli domači prvo priložnost. Makoumbou je z globinsko žogo zaposlil Kronavetra. Ta je z volejem s petih metrov nastreljal gostujočega vratarja Rozmana, odbito žogo pa je z glavo poslal v desno vratnico.

V 36.minuti se je Rozman po kotu in udarcu Ivanovića še bolj izkazal, žogo je izbil v nov kot za domače.

Minuto zatem pa je Kuzmanović na desni strani ušel mariborski obrambi in podal Begiću, ki je s petih metrov streljal po sredini gola, Jug je bil dobro postavljen in je žogo odbil.

Do konca polčasa smo videli še tri strele z razdalje. Za domače sta poskušala Kronaveter in Alvir, za goste Vrbanec. Vsi streli so zleteli mimo vrat.

Podobno je bilo tudi v drugem polčasu. Napadi vijoličastih, ki niso bili pretirano nevarni.

Šele v 60.minuti je Rozmanu z razdalje zapretil Kronaveter, ki pa spet ni zadel gola.

Gostje so imeli veliko priložnost v 65.minuti. Po kotu Božića je Zaletel s petih metrov streljal mimo desne  vratnice. Jug ni niti trenil.

Kazen je prišla v 68.minuti. Z leve strani je podal Guerrico, celjska obramba je na drugi vratnici pozabila na Ivanovića, ta pa je s štirih metrov premagal nemočnega Rozmana.

Tri minute kasneje je Ivanović po solo akciji streljal čez gol.

Do konca tekme so se Celjani nekoliko odprli, trener Rožman je z nekaterimi menjavami poskušal zaigrati bolj ofenzivno. Toda z igralcem manj je bilo težko, niso uspeli priti do priložnosti za izenačenje.

Mariborčani so zmagali z 1:0, toda z igro spet niso zadovoljili. Praktično vso tekmo so imeli igralca več, vseeno so komaj dali zmagoviti zadetek, niso si ustvarili veliko priložnosti. Vprašanje je, kako bi se tekma odvila, če Tomić na začetku ne bi storil tiste neumnosti. Tri točke pa so seveda najpomembnejše v lovu za naslov prvaka.

Celjani z igralcem manj niso imeli veliko možnosti. Dobro so se branili, v vsakem polčasu so si priigrali po eno stoodstotno priložnost, nobene niso izkoristili. Predvsem za Zaletelovo jim je lahko žal, saj bi v zadnjo tretjino tekme odšli z golom prednosti. Vseeno so s prikazanim v Ljudskem vrtu, kljub porazu, lahko zadovoljni. Z igralcem manj so dobro namučili vijoličaste.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine