13.4 C
Ljubljana
petek, 29 marca, 2024

Mariborski nogometaši že nocoj lahko postanejo prvaki

Čeprav se je 32. krog Prve lige Telekom Slovenije začel že v petek s tekmama med Domžalami in Gorico ter Rudarjem in Aluminijem, pa bodo oči ljubiteljev slovenskega nogometa uprte predvsem v današnji del. Ob obračunu Krškega in Mure bosta za vrhunec poskrbela Maribor in Olimpija. Štajerci bi si z zmago že zagotovili 15. naslov prvaka.

 

Dvoboj Maribora in branilke naslova Olimpije se bo začel ob 17.45. V domačem taboru upajo, da jim bo tudi izdatna pomoč s tribun pomagala uresničiti želje po slavju pred domačimi navijači in prav proti večnemu tekmecu iz Ljubljane.

Dodatno draž predstavlja dejstvo, da se lahko ponovi tudi zgodovina. Četrti prvenstveni večni derbi te sezone bo na sporedu 11. maja in prav na ta datum pred šestimi leti so si Mariborčani v boju z Ljubljančani v Ljudskem vrtu zagotovili enajsto zvezdico.

V tej sezoni so Mariborčani in Ljubljančani odigrali tri medsebojne prvenstvene tekme, v 23. krogu je bil izid v Ljubljani 0:0, v 14. je Olimpija v Mariboru zmagala z 2:1, v 5. pa Maribor v Ljubljani s 3:0. Štajerci imajo po 31 krogih 11 točk prednosti pred zeleno-belimi. Olimpija ima na zadnjih petih tekmah štiri zmage in poraz, medtem so so vijolični neporaženi že 16 tekem.

Derbi Maribora in Olimpije bo prvič sodil Bojan Mertik iz Odrancev.

Ta krog se bo končal z nedeljsko tekmo med Triglavom in Celjem, zatem pa sledijo še štirje krogi.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine