3.8 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Mariborski nogometaši včeraj v kvalifikacijah za ligo prvakov povsem povoženi v domačem Ljudskem vrtu

Sinočnji poraz Mariborčanov v kvalifikacijski tekmi za ligo prvakov z Rosenborgom (1:3) je po najslabši mariborski predstavi v tem poletju precej prekrižal načrte slovenskim prvakom. A trener Darko Milanič še ni obupal, po tekmi je napovedal, da se zaveda, v kako težkem položaju so se znašli, ne bodo pa se predali.

 

“Razočarani smo, da smo izgubili na domačem igrišču. Težka tekma je za nami, do prvega zadetka smo imeli, kljub temu, da nismo blesteli, dober nadzor in smo poskušali z razdalje. Stali smo proti tekmecu, ki je zgostil sredino in onemogočil naše sodelovanje. Zadetek s prostega strela pa nam je jasno zelo zelo otežil situacijo in vzel samozavest. Te že do takrat nisem videl na pretek. Moteče je, da smo bili precej nemirni, to se doslej ni kazalo. Kontrola, tehnična izvedba, počasni smo bili … nasprotniki so se bolje postavili,” je dvoboj z ekipo iz Trondheima analiziral strateg Maribora.

“Škoda za to, da smo bili pod svojo ravnijo na zelo pomembni tekmi. Na sredini smo igrali preveč nazaj. Imeli smo možnost igrati naprej, proti Kronavetru ali Tavaresu. A če to zamudiš, postaneta nevidna, to pa smo v prvem polčasu delali slabo. Zaradi tega je bilo vse zaprto. Nismo bili presenečeni, tudi proti Bateju so se zgostili in vedeli smo, da bomo imeli težave s prostorom. Hitro smo zaključevali akcije, a smo vselej hiteli in se malo silili,” je bil samokritičen mariborski strateg.

Milanič je priznal, da so si tokat Mariborčani kar sami otežili življenje, saj so bili prejeti zadetki večinoma posledice napak v mariborski igri. “Bilo je ogromno napak, ne samo ena. Prekršek pred drugim zadetkom je bil nepotreben, posredovanje pri prvem golu slabo. Posredovanje pri tretjem zadetku – zelo zelo slabo …”

Izid 1:3 pred povratno tekmo je slab, toda v taboru vijoličastih upajo, da se bo 13. avgusta razpletlo v slogu pregovora o slabem začetku in dobrem koncu.

“Lahko naredimo bolje kot danes. Ne bomo obupali, čeprav smo v težki situaciji. Je pa morda celo lažje, kot če bi bil rezultat nižji za njih. Jasno je, da moramo biti bistveno boljši in bolj sproščeni. Verjamemo, da smo sposobni obrniti izid in to smo pokazali tudi v Stockholmu, ko smo bili v težavah. Zdaj je še težje, ne bomo pa obupali. Devetdeset minut je še dolgih,” je o velikem izzivu pred povratno tekmo v torek v Trondheimu dejal Milanič.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine