4.6 C
Ljubljana
sobota, 20 aprila, 2024

Mariborčanom se izmika naslov državnega prvaka

Piše: Samo Vidovič

Dve tekmi 28.kroga prve nogometne lige sta bili odigrani že včeraj. Popoldne sta se v Kidričevem pomerila Aluminij in Maribor. Navijači Maribora so z nestrpnostjo pričakovali nadaljevanje prvenstva po enomesečni pavzi, saj je v tem času moštvo Maribora prevzel Simon Rožman. Na koncu so bili bolj ali manj razočarani.

Maribor je sicer imel pobudo, večjo posest žoge, več strelov na gol. Ampak v sami igri ni bilo videti bistvenega izboljšanja.

Aluminij se je pretežno branil in čakal na priložnosti iz protinapadov. Lahko bi tudi prvi povedel. Vratar Maribora Jug je v 16. minuti pri podaji zadel domačega igralca Gašperja Pečnika, od katerega se je žoga odbila v levo vratnico.

Maribor je bil najbližje vodstvu v 34. minuti, ko je streljal Kotnik, domači vratar Hanžekovič pa je z nogo obranil.

V drugem polčasu je bilo podobno, brez pravih priložnosti za gol tako na eni kot na drugi strani.

Še najbolj zanimivo je bilo v zaključku tekme. V 87. minuti je domači branilec Petek nespretno spotaknil Mlakarja v nenevarni situaciji za gol. Enajstmetrovko je slabo izvedel Tavares. Njegov strel po sredini vrat je Hanžekovič obranil.

Domači so imeli priložnost v drugi minuti sodnikovega podaljška,  ko je Tilen Pečnik streljal, branilec gostov Uskoković pa je strel uspel odbiti.

Malo kasneje je z razdalje poskušal še Vrhovec, a je ostalo 0:0.

S točko so lahko bolj zadovoljni domači, ki so v nevarni coni za izpad oziroma dodatne kvalifikacije. Maribor pa bo moral v zadnjih osmih tekmah odigrati precej bolje, če hoče osvojiti naslov prvaka.

Zvečer sta v Murski Soboti igrala Mura in Celje. Tudi tu nismo videli zadetkov, končalo se je 0:0. Celjani so se dobro upirali favorizirani Muri, na momente so bili tudi boljši, predvsem v drugem polčasu.

V prvem polčasu je najlepšo priložnost za Celjane zapravil Dangubić, ki je v 10. minuti po prestreženi žogi sam stekel proti domačemu vratarju Obradoviću, a je streljal preslabo za njega. Za domače pa je v 45 minuti priložnost zapravil Žižek,  z bližine je streljal točno v gostujočega vratarja Jurharja.

V drugem delu igre si domači niso pripravili niti ene resne priložnosti za gol. Omembe vreden je le strel Pucka z leve strani v 56 minuti, ki ga je Jurhar obranil. Gostje so imeli najlepšo priložnost v 73. minuti, ko je Vrbanec z desne strani že premagal Obradovića, a je njegov strel zaustavila desna vratnica.

Tu so lahko zadovoljnejši Celjani, ki so v podobnem položaju kot Aluminij, obe ekipi imata isto število točk.

Mura je pokazala premalo, predvsem v fazi napada. Lahko bi se bolj približala vodilnima ekipama na lestvici, a ji to ni uspelo.

Danes so na sporedu še preostale tri tekme, Bravo-Domžale, Gorica-Olimpija in Koper CB24 Tabor.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine