9.4 C
Ljubljana
četrtek, 28 marca, 2024

Mariborčani zmagali, Ljubljančani remizirali

Piše: Samo Vidovič

V prvi včerajšnji tekmi sta se Kalcer Radomlje in Olimpija v Domžalah razšla z 1:1. Gostje so povedli v 17 minuti, ko je podajo Aldairja v vodstvo pretvoril Petrov.

Domači so izenačili že čez pet minut.Po strelu Pogačarja je žoga zadela Koruna, spremenila smer in končala v mreži vratarja Vidmarja. V drugem polčasu gledalci, kljub priložnostim, golov niso videli. Lepše so imeli Radomljani, predvsem Cerar v 47 in Varga v 66 minuti. Strel Cerarja je Vidmar obranil, Varga je zgrešil. Za Olimpijo je neuspešno poskušal Nukić v 62 minuti. Olimpija je razočarala, tako z igro kot tudi z rezultatom. Ljubljančani so težko prihajali do priložnosti, točka proti novincu je gotovo manj od pričakovanega.

Radomljani so lahko zadovoljni. Proti favoritu so osvojili točko, imeli lepše priložnosti za vse tri. Potrdili so točko proti Bravu, pokazali, da bodo trd oreh za vsako ekipo v ligi.

Derbi kroga sta v Ljudskem vrtu odigrala Maribor in Domžale. Boljši so bili vijoličasti, ki so zmagali s 3:1.

Prvi zadetek je po predložku Sikoška v 15 minuti dal Pihler, lepo je zadel z glavo.

Odločilni moment tekme se je zgodil v 26 minuti,  ko je bil zaradi udarca z roko v glavo Sikoška izključen Ibričić. Maribor je številčno prednost takoj izkoristil. V 31 minuti je po podaji Mutavčića z desne strani Požeg Vancaš na drugi vratnici poslal žogo v mrežo.

Ko je Pihler v 36 minuti z lepim volejem neobranljivo zadel za 3:0, je bilo jasno, da je tekma odločena.

Maribor je bolje odprl drugi polčas. Pihler je imel priložnost za tretji gol, a je preveč okleval.

Potem pa so Domžale v 54 minuti, po svojem prvem resnejše strelu, znižale. Alić je preigral dva neodločna mariborska igralca in podal Husmaniju, ta pa je “počistil pajčevino” z levega zgornjega kota vrat vratarja Juga.

Do konca tekme se ni dogajalo nič posebnega. Tempo igre je padel, Maribor je prednost rutinirano zadržal. Domžale z igralcem manj niso bile sposobne do preobrata. Edino večjo priložnost v tem delu igre smo videli v 88 minuti, ko je Pihler zadel vratnico.

Mariborčani so igrali odlično v prvem polčasu. Igrali so kombinatorno, z veliko dinamike, goste so prebijali po bokih. Poleg treh golov so si pripravili še nekaj priložnosti za gol. Delovali so bolj sveže, kot bi bili hitrejši. Res je, da jim je na roko šla izključitev Ibričića. Pihler je igral bolj ofenzivno, ta vloga mu veliko bolj ustreza. Dal je dva gola, bil je igralec tekme.

Gostje so bili v prvem polčasu slabi, nedorasli razigranim domačinom. Po menjavah ob polčasu in spremembi igralnega sistema je bilo v drugem polčasu veliko bolje. Z igralcem manj so ta polčas celo dobili. Ob polčasu jim je pretil visok poraz, na koncu pa so častno izgubili.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine