4.1 C
Ljubljana
sobota, 27 aprila, 2024

Mariborčani uspešni v Radomljah

Piše: Samo Vidovič

Maribor je včeraj v Domžalah gostoval proti Kalcerju iz Radomelj. Domači so bili v prvih treh krogih neporaženi. Tokrat so prvič izgubili,  Maribor je zmagal z 2:1. Odločil je prvi polčas,  ki so ga gostje dobili z dvema goloma prednosti.

Mariborčani so povedli v 16. minuti iz  enajstmetrovke, ki jo je sodnik Antić dosodil po prekršku nad Matkom. Vrhovec je s strelom po sredini vrat premagal vratarja Šugiča.

Potem je na sceno stopil napadalec gostov Sirk. Najprej je v 25 minuti zgrešil,  minuto kasneje pa je po predložku Matka s strelom z glavo zadel za 2:0.

Domači so zapretili v 27. minuti, ko je po gneči pred mariborskim golom Šarić zadel vratnico.

Do konca polčasa je imel dve priložnosti še Matko. V 36 minuti je streljal mimo desne vratnice,  v 45. minuti pa je Šugič njegov strel obranil.

Matko je imel priložnost tudi na začetku drugega polčasa, spet je streljal mimo gola.

V 56. minuti priložnost za domače. Lepo akcijo je z nenatančnim strelom visoko čez gol zaključil Zabukovnik.

V 65. minuti so Radomljani znižali. Po prostem strelu s strani je mariborska obramba reagirala panično, kar je izkoristil Varga, ki je z udarcem s peto premagal vratarja Juga.

Do konca tekme do spremembe rezultata ni prišlo. Še najbližje zadetku je bil Žugelj, ki je nekaj minut pred koncem z roba kazenskega prostora streljal mimo vrat.

Igralci Radomelj so odigrali najslabši polčas prvenstva. Zdelo se je, da renomirane goste preveč spoštujejo. V drugem polčasu so se sprostili, ga rezultatsko tudi dobili, vendar do izenačenja niso prišli.

Trener Maribora Rožman je, glede na zadnjo tekmo proti Olimpiji,  zamenjal napadalno trojko. Ta poteza se je izkazala za dobro, Matko in Sirk sta odigrala veliko bolje kot napadalci prejšnji teden v Ljubljani. Prvi polčas je bil zelo dober, v drugem so Mariborčani padli v igri, spet so dobili preveč poceni zadetek. Cilj pa so izpolnili, domov se vračajo z vsemi tremi točkami.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine