13.3 C
Ljubljana
petek, 19 aprila, 2024

Mariborčani še lahko računajo na naslov prvaka

Piše: Samo Vidovič

Včeraj so bile odigrane prve tri tekme 30.kroga prvoligaškega prvenstva.

Bravo je v Ljubljani gostil Maribor. Obe ekipi sta v prejšnjem krogu izgubili.

Trener gostov Rožman je presenetil s prvo postavo ekipe, saj je vanjo uvrstil dva mladinca, 18 letnega Kodermana in 17 letnega Gorenaka. Nekatere standardne igralce pa je pustil na klopi.

Maribor je tekmo bolje začel, Matko je prvi zapretil v peti minuti, a je streljal čez gol.

Za domače je najlepšo priložnost v tem delu igre zapravil Tučić v 35 minuti.

V drugem polčasu so bili domači blizu zadetka v 61 minuti, ko je branilec gostov Uskoković skoraj zatresel lastno mrežo, žoga je zadela vratnico.

V 68 minuti se je izkazal domači vratar Vekić, ki je obranil strel Mlakarja iz bližine.

Tri minute kasneje je padel edini zadetek na tekmi. Mlakar je izkoristil enajstmetrovko za vodstvo gostov 1:0, kar je bil tudi končni rezultat tekme.

Bravo je do konca tekme poskušal izenačiti. Kramarič v 81 in Tučić pet minut kasneje nista bila uspešna in vse tri točke so odšle v Maribor.

Bravo je izgubil drugič zapored. Tokrat ga je pokopala neučinkovitost napadalcev.

Maribor z igro spet ni blestel. Važne pa so tri točke, s katerimi lahko še upa na naslov. Kadrovske rošade so se pokazale kot uspešne. Ali se bodo rezi v ekipi nadaljevali, pa bomo videli v naslednjih tekmah.

Domžale so na domačem igrišču pričakale Celje. Po zmagi v Mariboru so pričakovale novo zmago, kar se je na koncu tudi zgodilo.

Domžalčani so bili v prvem polčasu nevarnejši, goste je nekajkrat rešil vratar Rozman. V 40 minuti pa so Celjani povedli. Dangubić je presenetil vratarja Mulalića s strelom v njegov kot za vodstvo gostov.

Vuklišević je v 45 minuti po kotu Ibričića izenačil s strelom z glavo in postavil izid polčasa.

Tekma je bila odločena v prvih desetih minutah drugega polčasa. Kolobarić je v 53 minuti po podaji Svetlina iz neposredne bližine popeljal Domžale v vodstvo. Dve minuti kasneje pa je svoji ekipi priigral enajstmetrovko, ki jo je zanesljivo realiziral Ibričić.

Do konca tekme se rezultat ni spremenil, Domžale so zmagale s 3:1. S to zmago so potrdile zmago iz Maribora in nadaljujejo izjemno spomladansko serijo. Celjani pa tonejo vse niže, sedaj morajo paziti, da jih ne dohiti zadnjeuvrščena Gorica.

V večerni tekmi sta se Koper in Gorica razšla z 0:0. V izenačeni tekmi smo videli malo priložnosti. V prvem polčasu sta bila najbližje golu Palčič za domače po prodoru Spinellija v 29 minuti, ko je zgrešil ter štiri minute kasneje na nasprotni strani Colley. Njegov strel je vratar Adam obranil.

V drugem polčasu so po izključitvi Dodleka v 64 minuti pobudo na igrišču prevzeli Goričani. Le minuto kasneje bi lahko povedli, vendar je strel Zirduma po odboju zadel prečko.

Malo kasneje so Koprčani izvedli protinapad, Mulahusejnović je že premagal vratarja Likarja, a je njegov strel končal tik ob desni vratnici.

V finišu tekme so bili blizu gola še gostje, strel Vipotnika je zaustavila vratnica.

Koper je po šestih prejetih golih na zadnji tekmi stabiliziral svojo obrambo. Vendar je bil premalo konkreten v napadu. Domače igralce je presekala tudi izključitev Dodleka, morali so zaigrati bolj defenzivno.

Goričani so lahko zadovoljni. Odigrali so zelo solidno, se približali Celju. Morda bi lahko pokazali nekoliko več želje ze tremi točkami v zadnji tretjini tekme, ko so imeli igralca več na igrišču.

Danes igrata še Mura-Olimpija in Aluminij-CB24 Tabor.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine