11 C
Ljubljana
sobota, 11 maja, 2024

Mariborčani iz Stožic prišli poraženi

Piše: Samo Vidovič

Včeraj popoldne sta se v Domžalah pomerila Domžale in CB24Tabor. Končalo se je z 1:1.

Začetek tekme je popolnoma pripadel gostom. V peti minuti ja Ndzengue odvzel žogo Dajčmanu ter podal Stančiču, ki je bil zanesljiv realizator. Dve minuti kasneje je Stančič zadel desno vratnico, v 8. minuti pa je domači vratar Mulalić lepo obranil prosti strel Tolića. Enako v 14 minuti strel Krivičića ter minuto kasneje izvrsten volej Stankovića. V 20. minuti je Ndzengue iz ugodne pozicije zgrešil.

V nadaljevanju so se domači zbrali, prevzeli pobudo in v 28. minuti po kotu prvič zapretili vratarju gostov Koprivcu.

V 33. minuti je Martinović poslal predložek v kazenski prostor gostov, po slabi reakciji Koprivca je žoga na presenečenje vseh končala v mreži.

Koprivec se je za napako oddolžil v 50 minuti, ko je obranil strel Martinovića, ki se je po lepi akciji znašel sam pred njim.

Jakupović je imel takoj po vstopu v igro priložnost za vodstvo, z glavo je streljal čez gol.

V 85. minuti je s petih metrov zgrešil Podlogar. Strel Hodžića je Koprivec obranil, prav tako kot tudi nevaren poskus Käita ob izteku tekme.

Praktično v zadnji sekundi tekme je Grobry podrl Šoštarič-Karića, sodnik Borošak je pokazal na enajstmetrovko. Strel Jakupovića je Koprivec obranil.

Na koncu je remi realen. Gostje so odlično odigrali prvo polovico prvega polčasa,  ko bi lahko vodili z izdatnejšo razliko. Povsem so nadigrali domače, katere je “pri življenju ” držal vratar Mulalić. Potem so prepustili iniciativo domačim, ki so ob menjavah trenerja Djuranovića uspeli preobrniti potek igre. V drugem polčasu so imeli več priložnosti in bi lahko tudi zmagali. Na koncu je bil junak tekme vratar gostov Koprivec.

Večerni derbi v Stožicah med Olimpijo in Mariborom je bil, kar se igre tiče, dokaj povprečen. Gledali smo sicer dinamično in borbeno tekmo, a z veliko preveč napakami za ta nivo.

V prvem polčasu je bilo malo priložnosti,  smiselnih akcij, strelov na gol.

Maribor je sicer nekajkrat prišel pred gol Olimpije, vedno pa je zmanjkala boljša zadnja podaja, predložek ali kvalitetno vtekavanje napadalcev.

Olimpija je bila nevarna predvsem po prekinitvah.

V 22. minuti je po kotu Elšnika Delamea Mlinar z glavo streljal čez gol.

V 38. minuti pa je bil po prostem strelu in podaji Elšnika najvišji v skoku, neobranljivo je zadel v dolgi kot vratarja Juga.

V 47. minuti prva prava priložnost za Maribor. Po podaji Požeg Vancaša je Alvir zgrešil dolgi kot vratarja Vidmarja.

Kar ni uspelo Alvirju, je pet minut pozneje na nasprotni strani Ziljkiću. Po predložku Aldairja je žogo z desetih metrov ob neodločnem Milcu z glavo poslal v mrežo.

V 56. minuti je Delamea Mlinar po podaji Elšnika s kota spet zadel z glavo in tekma je bila odločena.

V 67. minuti je Aldair nepotrebno pohodil Požeg Vancaša, sodnik Kajtazović je s pomočjo VARAa dosodil enajstmetrovko. Vrhovec je zanesljivo zadel.

V 87. minuti je priložnost za znižanje rezultata zamudil Repas.

Rezultat se do konca tekme ni spremenil,  Olimpija je zmagala s 3:1.

Zmaga zeleno belih je zaslužena. Izkoristili so slabosti mariborske obrambe, predvsem pri prekinitvah. Tekmo so dobesedno odgarali, jo dobili z disciplinirano in borbeno igro, ogromno so pretekli. V sami igri so še velike rezerve, predvsem v ofenzivni fazi. Igralec tekme je bil Delamea Mlinar.

Maribor je bil povprečen, vijoličasti so naredili preveč napak pri zaključkih, težko so prihajali do priložnosti. S tako okamenjeno obrambo pa do boljšega rezultata tako ali tako niso mogli.  Pri vseh treh golih je bilo dovolj časa, da bi se preprečili. Vendar so bili njihovi obrambni igralci preveč statični. Pokazalo se je tudi, da je bil derbi za nekatere mlade igralce preveliko breme. Tavares in Kronaveter nista bila niti v rezervi, Martinović, Požeg Vancaš, Sikošek, Pihler, Makoumbou, Sirk, Pihler, Matko pa na klopi. Ampak to je že stvar trenerja oziroma stroke. Ki bo sedaj analizirala tekmo in poiskala vzroke za poraz.

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine