13.1 C
Ljubljana
petek, 26 aprila, 2024

Maribor zmagal v Sežani, Kalcer v Domžalah

Piše: Samo Vidovič

Do konca letošnjega nogometnega prvenstva v prvi ligi je še pet krogov. 32.krog sta v Sežani odprla Tabor in Maribor. Kraševci se borijo za obstanek, Štajerci pa za naslov prvaka, tako da so točke nujne obojim. Na koncu so se jih z zmago z 2:1 veselili gostje. 

Domači so začeli pogumno, Bongongui je v 6.minuti po napaki Watsona slabo zaključil, zgrešil je gostujoča vrata.

Gostje so bili blizu vodstva v 10.minuti, ko je po podaji Šturma Antolin zadel prečko.

Že naslednjo minuto pa je Makoumbou v svojem kazenskem prostoru zrušil Bongonguija.

Enajstmetrovko je zanesljivo izvedel Stančič. Ob tem se je poškodoval gostujoči vratar Jug, ki je moral iz igre, zamenjal ga je Bergsen

V 18.minuti sta lepo kombinirala Ivanović in Mudrinski, strel slednjega je domači vratar Koprivec odbil v kot.

Tudi v 28.minuti so imeli domači veliko sreče. Milec je že premagal Koprivca, vendar je izenačenje preprečila vratnica.

V 36.minuti so gostje tretjič zadeli okvir vrat. Po podaji Milca je prečko zadel še Mudrinski.

Maribor je bil boljši, Tabor pa je na polčas odšel z golom prednosti.

Podoben nogomet smo gledali tudi v drugem polčasu.

V 52.minuti se je okvir domačih vrat znova zatresel. Ivanović si je po podaji Kronavetra lepo pripravil strel in odlično streljal s šestnajstih metrov, toda zadel je desno vratnico.

V 54.minuti pa končno gol za goste. Po slabo odbiti žogi Salkiča je Kronaveter z močnim diagonalnim strelom izenačil.

Šest minut kasneje je bil Kronaveter blizu drugemu zadetku. S prostega strela s sedemnajstih metrov je za las zgrešil gol.

Nekaj minut zatem je z roba kazenskega prostora nenatančno streljal Repas.

V 70.minuti so tudi domači prvič v drugem delu zapretili , Bongongui je streljal točno v Bergsna.

Trener gostov Karanović se je v 73.minuti odločil za menjavo Mudrinskega s Tavaresom. To so mu je že po nekaj sekundah obrestovalo. Mitrović je na drugi vratnici dobil skok, z glavo je podal nazaj na prvo vratnico Tavaresu, ta pa je brez problema zadel za vodstvo Maribora.

V zaključku tekme sta poskusila še Kronaveter ter Bongongui, toda nobeden ni bil blizu uspeha.

Kraševci so dobro igrali samo prvih petnajst minut. Uspeli so vršiti pritisk na polovici Maribora, prišli so do hitrega vodstva. Potem pa kot bi jih nekdo “odrezal.” Njihova igra je razpadla, bili so pod konstantnim pritiskom, na katerega niso znali odgovoriti. Po tem porazu jih v zadnjih štirih tekmah čaka težek boj za obstanek.

Vijoličasti pa so tokrat odigrali zelo dobro. Z izjemo nekaj uvodnih minut ter zaključka tekme so bili za razred boljši nasprotnik. Štirikrat so zadeli okvir gola, zmagali bi lahko z občutno višjo razliko. Vendar to ni pomembno, saj so vseeno prišli do treh točk in bodo tudi po tem krogu ostali v vodstvu.

Zvečer sta se v Domžalah pomerila še Kalcer in Mura.

Prvo priložnost smo videli v 13.minuti, ko je Klepač po podaji Dakuja zatresel prečko.

Takoj zatem so domači iz svoje prve resnejše akcije povedli. Po predložku Ševelja je Šarić ob zaspani gostujoči obrambi povedel Radomljane v vodstvo.

Gostje so prevzeli iniciativo, v 28.minuti je Daku s pomočjo Primca, ki ga je nastreljal, zadel prečko. Že drugič je imel domači vratar Velić veliko sreče.

V 32.minuti so domači povišali vodstvo. Po akciji Mrkonjića in Šarića gostujoča obramba ni uspela izbiti žoge, do nje je prišel Nuhanović in z bližine premagal gostujočega vratarja Zalokarja.

Takoj na začetku drugega polčasa, v 49.minuti, so gostje znižali. Vse je opravil Klepač, Daku je imel lahko delo, da njegovo podajo pretvori v zadetek.

Že dve minuti kasneje bi lahko po kotu Daku izenačil, a je tokrat streljal čez gol.

V nadaljevanju polčasa smo gledali sila povprečno tekmo z malo streli na gol. Gostje so napadali, toda dobro postavljena obramba domačih je odbila vse njihove nalete.

Tekma je bila odločena v 85.minuti. Čalušić je podal do Mrkonjića, ta pa je s šestnajstih metrov z natančnim strelom premagal Zalokarja, ki ni imel nobenih možnosti.

V četrti minuti sodnikovega podaljška je po prostem strelu Bobičanca T. Cipot znižal in postavil končni izid 3:2 za Kalcer.

Radomljani so odigrali zelo dobro, izkoristili so slabosti Murine obrambe. V prvem polčasu so imeli nekaj sreče, ki je v takih tekmah tudi potrebna. Spet so odigrali disciplinirano v obrambi, gostom so puščali malo prostora za akcije. S to zmago so si praktično že zagotovili obstanek v ligi.

Muraši so po dveh zaporednih zmagah doživeli poraz. Njihova obramba ni bila na prvoligaškem nivoju. Pri prvem in tretjem prejetem golu so zamujali pri pokrivanju, pri drugem niso uspeli izbiti žoge izpred svojih vrat. Dali so dva gola in dvakrat zadeli prečko. Z bolj zbrano igro v obrambi in nekoliko več sreče bi se iz Domžal lahko vrnili neporaženi.

 

PODPRITE DEMOKRACIJO!

Drage bralke, dragi bralci, donirajte Demokraciji in podprite pluralnost slovenskega medijskega prostora!

Sorodne vsebine